Diari Més

Societat

L'organització PETA proposa deixar de fer servir expressions com 'matar dos pardals d'un tret'

Els animalistes consideren que aquestes frases trivialitzen amb el patiment dels animals

Proposa canviar l'expressió 'fer de conillet d'Índies' per

L'organització PETA proposa deixar de fer servir expressions com 'matar dos pardals d'un tret'Pixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’organització Personas por el Trato Ético de los Animales(PETA) haproposat deixar de fer servir frases fetes o expressions col·loquials que trivialitzen amb el patiment dels animals.

A través del seu compte de Twitter, l'entitat en defensa dels animals expliquen que «igual que es va tornar inacceptable utilitzar un llenguatge racista,homofóbicoo discriminatori amb les persones amb diferents capacitats, les frases que trivialitzen la crueltat cap als animals s'esvairan a mesura que més persones comencin a apreciar als animals pel que són».

Per això, demanen que es canvien expressions com les de 'matar dos pardals d’un tret' o 'fer de conillet d’Índies' i proposa que es canviïn per 'alimentar dos pardals amb un panet' o 'fer de tub d’assaig'.

També aconsella canviar la frase 'agafar el toro per les banyes' per 'agafar la flor per les espines'; i 'posar tots els ous al mateix cistell' per 'posar tots els fruits al mateix bol'.

PETA ha animat als seus seguidors de Twitter a buscar més exemples de dites populars pocs respetuoses amb els èssers vius i substituir-les per d'altres que no normalitzin el maltracte animal.

tracking