Diari Més

Política

Casado exigeix a Sánchez «posar ordre a Catalunya» i torna a demanar l'aplicació del 155

Ha qualificat de «kale borroka independentista» els enfrontaments entre Mossos i manifestants antifeixistes

El president del PP, Pablo Casado, al congrés del PPC

president del PP, Pablo CasadoACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del PP, Pablo Casado, ha exigit al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, «posar ordre a Catalunya» després dels enfrontaments d'aquest dijous entre Mossos d'Esquadra i manifestants antifeixistes que ha qualificat de «kale borroka independentista». Segons Casado, que ha fet aquestes declaracions en un acte a Terol, Catalunya «està completament fora de si» i ha tornat a reclamar una nova aplicació de l'article 155 de la Constitució perquè el govern espanyol prengui el control «dels mossos, de l'educació, dels mitjans de comunicació pública i de l'hisenda pública». Casado ha recordat que el seu partit ha proposat una reforma del Codi Penal per tipificar els «referèndum il·legals», una llei per evitar els «ultratges» a la bandera, a l'himne i a les institucions i una modificació de la Llei d'indults.

El president del PP també ha instat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha exigit que «deixi de jugar ja amb la Constitució» en benefici, ha dit, del PSOE, de qui ha dit que «sustenta un govern minoritari que depèn d'independentistes i populistes que intenten obrir en cabal la Constitució». Per això, ha criticat que Sánchez plantegi una reforma constitucional tot i no disposar del suport parlamentari necessari. «Que es busquin un altre invent i deixin en pau la Constitució», ha subratllat.

«La Constitució és el paraigües d'una Espanya millor, un futur compartit. No és el problema, sinó la solució. És un monument a la concòrdia i una muralla davant els volen trencar-la», ha apuntat Casado, que ha insistit que «no és molt lògic» plantejar modificacions al text «amb la que està caient a Catalunya».

tracking