Diari Més

Trànsit

Mossos instal·laran més de mil controls durant la Puríssima per disminuir la mortalitat

Es tracta del tercer pont amb més mobilitat de tot l'any, per darrere de Sant Joan i Setmana Santa

Els Mossos d'Esquadra instal·laran 1.022 controls des d'avui fins diumenge.

Mossos instal·laran més de mil controls durant la Puríssima per disminuir la mortalitatMossos

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d'Esquadra instal·laran 1.022 controls de diversos tipus a les carreteres catalanes entre les 15 hores d'avui dimecres i les 24 hores de diumenge dia 9 per evitar un increment de la mortalitat durant el Pont de la Puríssima, ha informat avui el sotscap de Mobilitat, Vicenç Gasulla.

Prop de 470.000 sortiran a partir d'avui de l'àrea metropolitana de Barcelona amb motiu del pont de la Puríssima, davant la qual cosa el Servei Català de Trànsit (SCT) ha demanat que s'extremi la prudència al volant després de disparar-se aquest any la mortalitat, amb 178 víctimes, un 17,5% més que el 2017.

En declaracions als periodistes, Juli Gendrau ha cridat a la prudència a les carreteres per al que consideren el tercer pont de mobilitat més important de tot l'any, per darrere de Sant Joan i Setmana Santa.

Segons ha informat el sotscap de la Comissaria General de Mobilitat, l'inspector dels Mossos d'Esquadra Vicenç Gasulla, prop de 470.000 vehicles sortiran a partir d'avui de l'àrea metropolitana de Barcelona.

Al llarg de la tarda d'avui, coincidint amb l'operació sortida, hi ha convocades marxes lentes aTarragonai Lleida, entre les 16 i les 19 hores, que poden afectar l'AP-7, l'A-2, la A-7, la A-27, l'N-340 i l'N-240.

En el que respecta l'operació tornada, està previst el retorn de 250.000 vehicles a Barcelona el diumenge 9 de desembre, especialment entre les 11:30 i les 21:30 hores.

Les vies amb més previsió de conflictivitat seran la C-16, la C-14, la C-25, la C-17, l'N-260, la C-28 i l'N-14, en el que respecta a l'operació sortida, i l'A-2, la C-14, l'N-230, l'N-260, la C-16, la C-17 i la C-55 en l'operació retorn de diumenge.

Per garantir la seguretat a les carreteres, el dispositiu del pont de la Puríssima comptarà amb 1.620 agents de Mossos d'Esquadra, un nombre d'efectius «similar» al de l'últim pont del Pilar, segons ha detallat Gasulla.

Els Mossos estaran repartits en 1.022 punts, distribuïts en 284 controls d'alcoholèmia i drogues, 249 de distraccions, 208 de seguretat passiva, 46 de motocicletes, 141 de velocitat i 94 de transports.

L'inspector ha explicat que aquest dispositiu especial té com a objectiu assegurar la «millor circulació» i reaccionar davant els accidents, que poden fer fluctuar el nombre de controls, «el més ràpid possible».

L'alt volum de mobilitat, ha explicat Gendrau, està motivat per tres factors principals: «L'inici del pont, l'inici de la mobilitat hivernal i les campanyes comercials nadalenques».

En el que respecta a l'inici de la temporada de compres nadalenques, Trànsit adverteix sobre possibles «retencions destacades» a la C-17 per la celebració del Mercat Medieval de Vic (Osona) i la Fira de l'Avet d'Espinelves (Osona).

L'SCT i els Mossos recomanen a tots els conductors que tinguin pensat creuar la frontera amb França que estiguin atents a notícies sobre les manifestacions dels «armilles grogues».

L'inspector Gasulla ha assegurat que els Mossos estan «en contacte» amb França per conèixer al moment qualsevol mena d'incidència i poder actuar de forma «proactiva» i «atenta».

En el que respecta a l'estat de les carreteres, independentment del volum de vehicles Trànsit ha alertat sobre les obres que estan tenint lloc en trams de l'A-2, la C-17 i la C-58.

De la seva banda, Autopistes, companyia del grup Abertis, ha explicat que reforçarà tots els equips que treballen a les autopistes i els Centres d'Operacions i Seguretat Viària de l'empresa.

tracking