Diari Més

Judicial

Dani Mateo es nega a declarar davant del jutge per sonar-se el nas amb la bandera espanyola

Persones que portaven banderes d’Espanya l’han increpat al crit de «malparit», «desgraciat», «has d’anar-te’n d’Espanya» i «respecte a la bandera»

L'humorista ha estat increpat a la sortida del jutjat per persones que portaven banderes espanyoles.

Dani Mateo es nega a declarar davant del jutge per sonar-se el nas amb banderaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’humorista Dani Mateo s’ha negat a declarar avui davant del jutge per sonar-se el nas amb la bandera d’Espanya en una escena del programa El Intermedio de La Sexta, si bé s’ha mostrat «preocupat» davant dels mitjans perquè s’estigui «portant un pallasso davant de la Justícia per fer la seva feina».

Mateo ha comparegut davant del titular del Jutjat d’Instrucció número 47 de Madrid, que l'havia citat com a investigat per un delicte d’ofenses o ultratge a símbols d’Espanya o les seves Comunitats efectuat amb publicitat i un delicte d’odi després d’una denúncia de l’organització Alternativa Sindical de Policia.

Però l’humorista s’ha acollit al seu dret a no declarar davant del jutge en una compareixença de tot just cinc minuts en la qual no ha estat present el fiscal, segons han informat fonts jurídiques.

Ho ha fet després que el jutge es negués a suspendre la declaració tal com havia sol·licitat la defensa, que havia al·legat que l’organització sindical no estava legitimada per exercir l’acusació particular.

I ha estat en aquell moment quan el magistrat s’ha dirigit a l’humorista preguntar-li si volia declarar: «No», ha respost.

Sí que ha parlat abans de la seva entrada al jutjat, quan s’ha mostrat «preocupat» perquè un humorista acabi declarant davant d’un jutge per realitzar una escena d’humor.

«Com a ciutadà d’aquest país estic preocupat perquè estem portant a un pallasso davant de la Justícia per fer la seva feina i això em preocupa per la imatge del meu país i la meva bandera», ha precisat.

L’humorista ha assenyalat que durant tot aquest temps «s’ha parlat molt sobre els limitis de l’humor» i «sobre si ofèn o no» l’esquetx en el qual, mentre llegia el prospecte d’un medicament antigripal, esternudava i se sonava el nas amb la bandera d’Espanya.

«Però érem al terreny de les opinions, ara entrem al terreny de la Justícia», ha explicat Mateo, per a qui «el més intel·ligent és callar i espera que la Justícia es pronunciï».

Després a la seva sortida, Mateo s’ha dirigit a declarar davant dels mitjans de comunicació, moment en què unes persones que portaven banderes d’Espanya l’han increpat al crit de «malparit», «desgraciat», «has d’anar-te’n d’Espanya» i «respecte a la bandera».

«Com veieu no és moment de parlar, estan els ànims molt caldejats», ha assegurat Mateo davant d’un núvol de periodistes.

Desde Alternativa Sindical de Policía, el seu portaveu Raúl Cuesta ha subratllat que la seva organització no pretén una altra cosa que «defensar els drets i les llibertats del ciutadans» i que com a policies nacionals tenen «l’obligació de perseguir tota mena de delictes».

Ha manifestat que la seva organització «continuarà defensant aquesta causa» davant del jutjat perquè «els policies, els guàrdies civils i el militessis defensem una bandera que representa uns principis i valors de tota la ciutadania».

La seva emissió va suscitar tantes crítiques i polèmica que La Sexta va decidir retirar l’esquetx del web l’endemà, després de detectar que hi havia gent que s’havia pogut sentir molesta i ofesa.

I avui la fiscal general de l’Estat, María José Segarra, ha demanat «una reflexió assossegada» sobre els delictes d’odi per aconseguir una «interpretació proporcional» dels mateixos de forma que el ministeri públic doni «una resposta penal proporcionada, dissuasiva i garantista» a aquests delictes.

tracking