Diari Més

Telefonia

Movistar apujarà el preu de les seves tarifes a partir del gener

L'operadora encarirà l'establiment de trucada del Fusión 0 de 30 a 40 cèntims

Imatge d'a

telèfonPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'operadora Movistar augmentarà el preu de les seves tarifes dels seus paquets Fusión a partir del 18 de gener del 2019. FACUA-Consumidores en Acciónha advertit aquest dimecres de l'increment, on l'empresa apujarà el preu de l'establiment de trucada dels paquets Fusión 0 en un 33%. El cost passarà de 30 a 40 cèntims a partir dels 200 minuts en les trucades de la línia principal i del primer minut a la segona línia.

L'associació de consumidors veu aquesta pujada «absolutament desproporcionada» i que encareix encara més «un servei que està patint una escalada de preus en els últims anys». També adverteix que el dinamisme del mercat de les telecomunicacions hauria de ser «compatible amb la seguretat jurídica en la contractació i l'equilibri entre les parts que subscriuen els contractes».

A principis d'any Movistar també canviarà el preu dels paquets Movistar Fibra Óptica , els quals no inclouen línia mòbil, i que costaran tres euros més al mes. Facua recorda que en l'últim any l'operadora ha augmentat el cost d'aquest producte fins a vuit euros al mes, després que pugés cinc euros el gener passat i tres euros més al juliol.

L'empresa de telecomunicions, a més, preveu modificar el preu dels bons i serveis auxiliars que van associats a les línies fixes. Així, el contestador automàtic passarà a costar 24 cèntims per trucada, mentre que a finals del 2017 aquest servei costava 12 cèntims. L'organització de consumidors critica que el canvi és «completament desmesurat i injustificat».

L'escala de preus també repercutirà en les tarifes més bàsiques de Telefónica. El Contrato Mínimo i el Contrato 9 augmentaran de 10 a 12 euros i de 20 a 22 euros, respectivament.

Trucades internacionals més cares

Un any i mig després que les operadores de telecomunicacions diguessin adúu als sobrecàrrecs del roaming, Movistar ha decidit incrementar el preu de les trucades internacionals. El Planazo Internacional de Movistar amb 500 minuts de trucades a 39 països passarà de 12 a 14,40 euros al mes.

Elpackde serveis bàsics puja 50 cèntims i passa a costar 3,50 euros. Aquest servei inclou contestador, identificació de trucada, trucada en espera, desviament immediat i manteniment de la xarxa. I també puja 50 cèntims (i passa a costar 5,50 euros) elpackTeléfono, Mantenimiento y Servicios, que a més dels serveis bàsics inclou un telèfon sense fil.

El servei d'IP Fija puja cinc euros, per la seva banda, passant de 25 a 30 euros al mes.

D'altra banda, el servei de desviament de trucades puja de 3 a 3,5 euros i el preu dels bons fix-mòbil també es veu modificat. Els bons de 30 minuts costaran el 26 de gener 9 euros, enfront dels 7,2 euros actuals, els de 60 minuts, 18 euros, enfront dels 14,4 actuals. També el servei de restricció de trucades de fix a mòbil puja de preu, passant a costar 50 cèntims més que actualment (3 euros).

tracking