Diari Més

Laboral

Ikea anuncia acomiadaments amb una afectació mínima a Espanya

L'empresa sueca calcula que podria eliminar 7.500 llocs de treball en els pròxims dos anys

IKEA no posa terminis, però referma el seu compromís amb Tarragona

IKEA no posa terminis, però referma el seu compromís amb TarragonaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cadena sueca de mobles i objectes per a la llarIkea ha anunciat aquest dimecres que podria eliminar fins a 7.500 llocs de treball a nivell mundial en els propers dos anys, dins d'un procés de transformació de la companyia.

IngkaGroup, la societat que concentra el 90% de les vendes d'Ikea, crearà alhora en el mateix termini 11.500 nous llocs de treball, en un pla que inclou noves botigues, grans inversions en digitalització i un augment de la capacitat.

«Introduirem una nova organització, millor adaptada per satisfer als nostres clients. Per fer-ho possible necessitem millorar la nostra forma de treballar, dirigir i organitzar-nos», ha assenyalat en un comunicat el director d'Ikea Suècia, HåkanSvedman.

La cadena sueca ha informat que no tots els països es veuran afectats de la mateixa forma per les mesures, que afectaran sobretot a oficines i serveis centrals, i que es preveu que l'impacte sigui «mínim» a Espanya i «gairebé nul» en els 18 establiments que posseeix en aquest país.

Les vendes deIKEAvan ascendir en l'últim any fiscal (setembre de 2017-agost de 2018) a 38.800 milions d'euros, un 4,5 % més interanual.

tracking