Diari Més

Consum

La bombona de butà se situa per sobre dels 15 euros per primera vegada des del 2015

L’organització de consumidors Facua reclama al govern espanyol que modifiqui el sistema de càlcul de la revisió de tarifes

La bombona de butà ha pujat de preu fins a situar-se als 13,96 euros.

La bombona de butà puja de preuPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El preu de la bombona de butà estàndard de 12,5 quilos s’ha situat a partir d’aquest dimarts a 15,33 euros, un 5% més que el setembre (14,61 euros), segons va publicar aquest dilluns el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE). L’entrada en vigor de la nova tarifa situa el preu de la bombona de butà per sobre dels quinze euros, cosa que no passava des del març del 2015, quan el preu de la unitat es va situar en 15,81 euros, segons ha denunciat Facua.

Davant aquest increment, Facua reclama al govern espanyol que «modifiqui els instruments de càlcul en la revisió de tarifes» que l’executiu modifica cada dos mesos. El ministeri de Transició Energètica és l’encarregat de revisar el preu de la bombona de butà cada dos mesos.

Aquesta organització de consumidors considera «desproporcionat» els increments encadenats que s’arrosseguen els últims cinc mesos (el juliol, setembre i novembre) i que suposen un augment acumulat del 15,4%. El mes de juliol, el preu de la bombona era de 13,93 euros.

tracking