Diari Més

Judicial

Cinc anys de presó per amagar al seu nadó durant dos anys en un maleter

La nena ara té 7 anys i va ser descoberta entre excrements per uns mecànics quan tenia 23 mesos

Imatge del Palau de Justícia de Tulle.

Cinc anys de presó per amagar al seu nadó durant dos anys en un maleterGoogle

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Justícia francesa va condemnar aquest divendres a la portuguesa RosaMaríaDaCruza cinc anys de presó, tres d'ells exempts de compliment, per haver ocultat al seu nadó durant gairebé dos anys en un maleter al soterrani del seu habitatge. La condemna, que es pot recórrer, posa de momentpunt finala un cas que ha commocionat l'opinió pública francesa i que va començar l'any 2013, quan la petitaSéréna, actualment amb quasi 7 anys, va ser descoberta entre excrements per uns mecànics deTerrassonLavilledieu(centre de França) quan tenia 23 mesos.

La immigrant portuguesa, de 50 anys, havia ocultat la seva filla a tothom després d'haver donat a llum en solitari i de forma clandestina al final d'un embaràsdel qualningú es va adonar, ni tan sols el seu marit i pare de la nena, el tambéportuguès DomingosSampaioAlves, qui no es va asseure en el banc dels acusats. L'advocacia general havia sol·licitat al Tribunal de Tulle (centre) que la condemnessin a vuit anys.

DaCruzva ser jutjada per «actes de violència causants d'una mutilació o una discapacitat permanent a un menor de 15 anys», ja queSéréna, qui està en una casa d'acollida, pateix un retard sever en el desenvolupament que només li permet emetre sons associats a la falta de cures durant la primera infància.

Després de pronunciar el veredicte, el president del Tribunal va explicar que la pena ha contemplat la situació de la condemnada, qui té altres tres fills de 9, 14 i 15 anys, dels quals es va ocupar correctament.

«La Cort ha volgut tenir en compte el seu recorregut. Aquesta decisió segurament decebrà a moltes parts», va assenyalar el president, segons l'emissoraFranceInfo.

Durant el mediàtic judici,DaCruzva assegurar que no sap què la va portar a mantenir en vida a la petita, qui va aconseguir sobreviure contra tot pronòstic malgrat la falta d'aigua i aliments i de l'entorn que l'envoltava.

«Ella havia de seguir viva. No aconsegueixo explicar-ho», va dir durant el procés la mestressa de casa portuguesa, a la qual la seva defensa va atribuir un quadre de negació de l'embaràs.

Alves, pare deSérénai marit deDaCruz, va defensar a la seva esposa i va asseverar que és una bona mare, una versió ratificada per la família de la condemnada. «Ella no hauria d'haver fet això, però no ho va fer per fer-li mal a la nena,sinó, l'hauria matat. Ella estima a la petita», va comentarAlves.

tracking