Diari Més

Televisió

'OT' inclou una cançó en català en una gala per primer cop a la història del programa

El concursant Miki cantarà ‘Una lluna a l’aigua’ de Txarango

El concursant de Terrassa Miki durant la seva actuació en la gala 8 d'Operación Triunfo 2018.

'OT' inclou una cançó en català en una gala per primer cop a la història del programaRTVE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una cançó en català ha centrat totes les mirades en el repartiment de temes de la propera gala del concurs musical Operación Triunfo. I és que aquest serà el primer cop a la història del programa que un concursant canti una cançó en aquesta llengua. El tema en qüestió és Una lluna a l’aigua, del grup Txarango, i l’encarregat d’interpretar-la serà en Miki.

Noemí Galera i Manu Guix, directora general i director musical de l’acadèmia d’Operación Triunfo 2018, s’han encarregat, com cada setmana, de repartir als concursants del programa televisiu els temes que cantaran en la propera gala, la número 9 d’aquesta edició. La direcció ha decidit que entre aquestes cançons n’hi hagi una en català, un fet fins ara inèdit en aquest talent show.

La cançó en qüestió és Una lluna a l’aigua, un dels senzills de El Cor de la terra, el darrer disc de l’exitós grup Txarango. En Miki, concursant de Terrassa que interpretarà aquesta cançó, va rebre l’encàrrec amb sorpresa i alegria, molt motivat per poder interpretar aquest tipus de tema en aquest format.

La notícia que una cançó en català estarà present en una gala d’Operación Triunfo-un dels programes amb més audiència, de Televisión Española i en prime time- ha creat debat a les xarxes socials. Alguns internautes s’han queixat que es canti en aquesta llengua en comptes d’en castellà, mentre que altres han defensat la riquesa lingüística del territori.

El cert és que llengües com l’anglès o el francès sovint estan presents en el programa i tampoc és el primer cop que una llengua cooficial a l’Estat espanyol sona en aquesta edició, ja que la concursant Sabela va cantar la cançó gallega Benditas Feridas a la gala 2. En aquella ocasió, però, va ser la concursant qui va escollir el tema en estar nominada, mentre que ara la decisió ha estat de la mateixa direcció.

Txarango desitja sort a Miki

El grup Txarango, després d'assabentar-se que una cançó seva seria present a la gala, ha fet una piulada al seu Twitter oficial per desitjar sort a en Miki. Afirmen que es troben recolzant les comunitats indígenes al Brasil i que tenen poca connexió a Internet, però que intentaran veure la gala.

Per altra banda, també han aprofitat el moment per recordar que enguany Eurovisió se celebra a Israel i que se sumen a la campanya de boicot.

tracking