Diari Més

Ciència

Descobreixen que la Terra engoleix grans quantitats d'aigua però no saben on va després

Cada milió d'anys es perden 3.000 milions de teragrams d'aigua de l'escorça terrestre

L'estudi ha estat elaborat per la Universitat Washington, San Luis, Estats Units.

Descobreixen que la Terra engoleix grans quantitats d'aigua però no saben on va desprésPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La revistaNature ha publicat un estudi elaborat per la Universitat Washington, SanLuis, Estats Units, en el qual informen que investigacions recents indiquen que a mesura que les plaques tectòniques es desplacen i s'introdueixen unes sota les altres, arrosseguen una gran quantitat d'aigua a l'interior de la Terra.

Aquesta investigació ha estat liderada perChenCai, utilitzant dades de sensors químics instal·lats a una profunditat d'onze mil metres sota el mar, a la fossa de les Marianes, la zona oceànica més profunda, situada al Pacífic Occidental.

Cai i el seu equip van detectar terratrèmols i els corresponents ecos, arribant a provar la presència de grans quantitats d'aigua en les fractures de la roca i dels minerals. A partir d'un càlcul, han estimat que cada milió d'anys es perden 3.000 milions de teragrams d'aigua de l'escorça terrestre.

Aquesta aigua hauria de reaparèixer a la superfície terrestre en erupcions volcàniques, tot i això, el resultat dels càlculs indiquen que aquesta quantitat d'aigua és molt inferior a la que expulsen els volcans quan entren en erupció (El magma està format per aigua).

D'aquesta manera,ChenCai evidencia que els científics encara no són capaços de comprendre plenament el moviment de l'aigua a l'interior de la Terra.

tracking