Diari Més

Telecomunicacions

Trucar a un altre estat de la UE tindrà un cost màxim de 19 cèntims el minut

La limitació del cost de les trucades i missatges a l'estranger entre països europeus s'aplicarà a partir del 15 de maig del 2019

El dispositiu era de la marca Samsung.

Esclata la bateria d'un mòbil en un domicili i acaba provocant un incendiPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les trucades entre estats de la Unió Europea tindran un cost màxim de 19 cèntims el minut i els missatges de 6 cèntims per SMS. El Parlament Europeu ha confirmat aquest dimecres un acord amb els estats membres per limitar el cost de trucar a un altre estat del bloc europeu a partir del 15 de maig del 2019. Així doncs, després d'eliminar els sobrecostos de les trucades quan es viatja fora del país de residència, l'anomenat 'roaming', ara la UE també rebaixa el preu de les trucades que fem des del nostre país fins a un altre estat. Segons dades de l'Organització Europea dels Consumidors (BEUC) el preu mitjà d'aquestes trucades el 2016 variava dels 5 cèntims als 80 cèntims el minut en funció de l'estat. En el cas d'Espanya, estimen que trucar a un país de la UE costa entre 36 i 79 cèntims per minut.

El nou paquet legislatiu ratificat per l'Eurocambra també pretén impulsar l'extensió de les xarxes 5G de tal manera que el 2020 almenys una gran ciutat de cada estat membre en tingui una.

tracking