Diari Més

Judicial

Jutgen a un home acusat d'apunyalar fins a la mort a un policia

«Pim, pam, pim, pam, anava fins dalt de droga, portava un pet com un piano», ha dit l'acusat durant el judici

Els pares van quedar detinguts per un delicte d'abandonament de menors.

Policia NacionalEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un home acusat d'apunyalar i matar a un policia en un bar madrileny l'agost de 2017 ha confessat els fets en el judici, després d'al·legar que estava sota els efectes de l'alcohol i les drogues i que pel seu trastorn mental va tenir una paranoia, i ha declarat: «Vaig pensar que venia a matar-me i el vaig apunyalar».

Manuel C. s'ha assegut aquest dimarts al banc dels acusats de l'Audiència de Madrid per aquest assassinat, pel qual el fiscal demana que sigui condemnat a 19 anys de presó en aplicació de la circumstància atenuant de confessió.

«Pim, pam,pim, pam, anava fins dalt de droga, portava un pet com un piano», han estat les paraules que Manuel C. ha pronunciat durant la vista oral, que se celebra amb jurat popular, poc abans de confessar que va atacar per l'esquena a la víctima i posteriorment la va apunyalar en diverses parts del cos, la qual cosa li va causar la mort.

L'acusat ha relatat que va estar pernoctant per diferents locals i es va trobar amb la víctima. «Després d'amenaçar-me de disparar-me, em va dir que marxés i jo me'n vaig anar a un altre bar», ha assenyalat. No obstant això, hores després van tornar a coincidir en un altre local, quan Manuel va tenir una paranoia i va pensar que després de les primeres amenaces el policia el mataria. «Vaig entrar al servei, vaig agafar el ganivet i llavors el vaig apunyalar», ha continuat dient l'acusat.

Manuel C. ha assegurat que no coneixia a la víctima personalment, «només de vista», i que tampoc sabia que era funcionari policial i ha insistit que no té res en contra de les forces de seguretat, ja que li han salvat la vida més d'una vegada.

En l'exposició dels fets, la lletrada de Manuel C. ha insistit que no hi ha dubte que l'acusat va cometre el crim, però que aquest no ho va fer amb premeditació, ja que havia abusat de l'alcohol i la cocaïna i, a més, patia i pateix un trastorn mixt de la personalitat.

D'aquesta manera, ha demanat al jurat que tingui en compte aquestes circumstàncies i ha sol·licitat per a l'acusat l'absolució i l'internament en un centre psiquiàtric durant de deu anys.

Tanmateix, el fiscal manté que Manuel C. tenia la clara intenció de causar la mort a la víctima i en tot moment va ser conscient del que estava fent.

Després de posar fi a la vida del policia i fugir del local, Manuel C. va trucar al 112 i va confessar els fets, segons relata el fiscal en el seu escrit. El processat es troba en presó provisional des del 10 d'agost de 2017.

tracking