Diari Més

Política

Espanya donarà visats als esportistes de Kosovo i permetrà l'ús dels seus símbols nacionals

El COI havia amenaçat amb recomanar «no celebrar competicions internacionals» a l'Estat si no acceptava aquests esportistes

Madrid va acollir la setmana passada el Mundial de kárate, on Kosovo va competir sota les segles de la federació internacional.

Espanya donarà visats als esportistes de Kosovo i permetrà l'ús dels seus símbols nacionalsEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El govern espanyol ha acceptat donar visats als esportistes de Kosovo i permetre l'ús dels seus símbols nacionals quan competeixin a l'Estat, segons han anunciat en un comunicat conjunt el Comitè Olímpic Internacional (COI) i el Comitè Olímpic Espanyol (COE). Les dues institucions mostren la «màxima i pública satisfacció» per la decisió de l'executiu estatal. Cal recordar que ahir mateix el COI havia amenaçat amb recomanar «no celebrar competicions internacionals» a Espanya si no s'acceptava els esportistes kosovars, fet que posava en perill, per exemple, la celebració d'uns futurs jocs olímpics d'hivern al Pirineu català. Espanya forma part del grup de cinc països dels vint-i-vuit de la Unió Europea que no reconeix la independència de l'estat balcànic.

COI i COE afirmen que gràcies a la resolució que els ha transmès per carta el ministre d'Assumptes Exteriors, Unió Europea i Cooperació, Josep Borrell, el govern espanyol proporcionarà a les delegacions esportives de Kosovo que competeixin a Espanya el visat corresponent. També se'ls autoritzarà l'ús dels símbols nacionals propis, himne i bandera, d'acord amb el protocol olímpic.

D'aquesta manera, indiquen les dues institucions, s'assegura que els esportistes kosovars poden participar «en igualtat de condicions» que la resta d'esportistes dels 206 comitès olímpics nacionals reconeguts pel COI.

Finalment, COI i COE incideixen en el paper «fonamental» de l'esport i el moviment olímpic en la «construcció» d'una societat «més integradora i justa» en la qual el «diàleg» i el «respecte» són «els pilars i principis fonamentals».

tracking