Diari Més

Empresa

El Grupo El Corte Inglés millora els seus marges i redueix el deute

Ha incrementat la seva xifra de negocis un 0,4% en el primer semestre de l'exercici fins arribar als 7.585 milions d'euros

Imatge de la façana de El Corte Inglés de Tarragona.

El Corte Inglés, TarragonaGoogle

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Grupo El Corte Inglés ha augmentat la xifra de negocis, l'Ebitdai els marges durant el primer semestre de l'exercici 2018 (de l'1 de març al 31 d'agost). Malgrat els factors climatològics adversos que han afectat a algunes àrees delretail, la xifra de negocis s'ha situat en 7.585 milions d'euros, la qual cosa suposa un augment del 0,4%, mentre que l'Ebitdaha crescut un 4,4% fins a situar-se en 335 milions.

L'increment del benefici brut d'explotació (Ebitda) s'ha vist afavorit per la millora de marges en totes les àrees del Grupo gràcies a la nova gestió i a les accions estratègiques que s'estan duent a terme. En el conjunt del Grupo, el marge brut augmenta en 20 punts bàsics (un 1,2% més).

El deute i les despeses financeres també milloren a causa del comportament del negoci i les desinversions realitzades en immobles no estratègics per valor de 212 milions. Durant els sis primers mesos de l'exercici, el deute financer net ha descendit en 347 milions, situant-se en 3.652 milions al final del període. Així mateix, el procés de refinançament dut a terme en els mesos anteriors, ha possibilitat un descens de les despeses financeres en 18 milions d'euros, aconseguint els 68 milions entre març i agost. Tot això ha permès millorar el ràtio de deute financer net sobreEbitda, que passa de 3,3 a 3,1.

tracking