Diari Més

Judicial

Presó provisional i sense fiança per als detinguts per l'agressió sexual a Santa Coloma

Dels altres deu detinguts, vuit van quedar ahir en llibertat i els altres dos, menors, van passar a mans de la Fiscalia

Concentració per l'agressió del metro Santa Coloma de Gramenet.

Presó provisional i sense fiança per als detinguts per l'agressió sexual a Santa ColomaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutge ha decretat presó provisional i sense fiança per a cinc dels quinze detinguts per l'agressió sexual i l'apunyalament que van tenir lloc dissabte passat a la parada de metro de Can Peixauet, a Santa Coloma de Gramenet. Tots cinc estan investigats per agressió sexual sense accés carnal i, en el cas de tres dels cinc, a més a més, per homicidi en grau de temptativa. Cal recordar que els Mossos d'Esquadra van detenir en un primer moment quinze persones relacionades amb aquests fets. Dels deu restants, vuit van ser deixats ahir en llibertat i dos més, que es van comprovar que eren menors d'edat, van passar a mans de la Fiscalia.

La plaça de la Vila de Santa Coloma ha estat escenari avui d'una manifestació en què desenes de persones han clamat contra «el masclisme i el racisme», arrel també dels comentaris que en els darrers dies s'han estès per la ciutat per l'origen magrebí dels agressors. Des de l'Ajuntament i les associacions de veïns s'ha fet una crida a la cohesió social i retreuen que hi hagi qui vulgui trencar la convivència aprofitant aquest succés. En aquest sentit, els manifestants han acabat expulsant de la plaça dos membres de Plataforma per Catalunya (PxC) que llençaven consignes contra la immigració. S'han viscut alguns moments de tensió que ha obligat a actuar els Mossos d'Esquadra.

A banda, i com ja va fer dilluns, l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet ha insistit en recordar que l'Ajuntament ja havia comunicat a la Generalitat l'existència del grup de joves que van atacar la noia al metro, dos dels quals eren menors. Parlon ha fet certificar al secretari municipal que la informació es va compartir a les Juntes Locals de Seguretat del mesos de març, juliol i octubre.

tracking