Diari Més

Política

Alejandro Fernández nou president del PP a Catalunya amb el 97% dels vots

El líder dels populars diu que «ara toca una etapa de fermesa a partir de la qual construir després el diàleg» entre catalans

El president del PP, Pablo Casado, i el candidat a la presidència del PPC, Alejandro Fernández, saludant al congrés a Sitges.

Alejandro Fernández nou president del PP a Catalunya amb el 97% dels votsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Alejandro Fernández ha assumit aquest dissabte la presidència del PPC després de rebre un 97,1% dels vots dels assistents al XV Congrés Extraordinari del PP de Catalunya. En el discurs posterior a la seva proclamació, Fernández ha proposat un «pla d'incentius» per «protegir el 53% no nacionalista» a Catalunya. Entre altres mesures, ha advocat per pagar complements de destí als professors i jutges que «volen anar-se'n de Catalunya». El nou líder dels populars ha afirmat que «ara toca una etapa de fermesa a partir de la qual construir després el diàleg» entre catalans i ha fet una crida a «no ser sectari i escoltar l'adversari». Després d'uns resultats electorals que van donar només 4 escons al PPC al desembre, Fernández ha dit que cal «ser capaços de construir una nova majoria que s'ha de liderar».

Fernández, que ha aconseguit el 97% dels vots a favor per ser proclamat president del partit, considera que els independentistes s'han adjudicat «recursos il·limitats» i té la «convicció sincera» que només hi haurà solució al conflicte «quan el 53% no-nacionalista disposi dels recursos, del reconeixement i del dinamisme social que té el 47%». «Llavors és quan no podran ignorar-nos, hauran de parlar amb nosaltres, no disposaran d'una posició privilegiada», ha afegit. Per fer-ho, el PPC necessitarà «ajuda». I Fernández ha posat sobre al taula un pla nacional d'incentius per «ajudar» els no-nacionalistes. «Si ells promocionen els millors talents per la separació; nosaltres per defensar el contrari», ha conclòs.

Per al nou president popular, la clau de volta és situar el constitucionalisme al 70% i passar per ser els interlocutors. «I no el convergent de torn; el PP de Catalunya serà respectat», ha advertit. Vol aconseguir-ho amb «fermesa» i sense ser «sectaris» amb els adversaris polítics. «Per construir posteriorment el diàleg», ha afegit sense concretar. Sí que ha aprofitat la crida al lideratge per criticar Cs i la seva líder a Catalunya, Inés Arrimadas. «No n'hi ha prou amb protestar constantment; [...] M'hauria presentat a un investidura amb 36 escons? Sí, amb aquests escons em presento a aquesta investidura, la d'Òmnium i la del Barça si és necessari», ha resolt Fernàndez.

El líder del PPC, que ha parlat d'una «ferida del procés que encara sagna», també ha apel·lat al pacte constitucional del 1978 i ha assegurat que l'assignatura pendent que en queda és el diàleg entre catalans. «No hi ha simetria a les responsabilitats entre separatisme i constitucionalisme, ells decideixin trencar amb un pla traçat per trencar Espanya», ha advertit.

tracking