Diari Més

Actualitat

L'home que volia matar Pedro Sánchez va treballar com a vigilant de seguretat del CTII

Segons Rac 1, hauria fet captures de les imatges de les càmeres i s'investiga si les hauria passades a persones relacionades amb la Guàrdia Civil

Imatge de l'accés principal al Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació .

Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació, CTTIACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Manuel Murillo, l'home que volia matar Pedro Sánchez, va treballar com a vigilant de seguretat del complex on hi ha el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTII). Ho ha avançat Rac 1 i ho han confirmat a l'ACN fonts del Departament de Polítiques Digitals, que han precisat que feia feines puntuals, l'última les tres setmanes prèvies al 21 de desembre com a reforç per les eleccions al Parlament. Murillo va treballar en horari nocturn i en algun torn diürn ocupant-se d'un edifici annex al CTTI. Segons Rac 1, hauria fet captures de les imatges de les càmeres de vigilància i les hauria passades a persones diverses, entre elles a algunes relacionades amb la Guàrdia Civil.

Els Mossos haurien descobert aquesta informació quan van aconseguir l'ordre per intervenir el seu telèfon, i haurien traslladat tot aquest material al jutjat de Terrassa que porta el cas. Fonts del Departament d'Interior han remarcat que la policia no està investigant aquest home per cap altre fet que no sigui el que té a veure amb la seva voluntat de matar Pedro Sánchez.

El Govern demana un expedient informatiu a l'empresa Enerpro S.L.

En un comunicat posterior, el Departament de Polítiques Digitals ha aclarit que la seu del CTTI té la seva seguretat contractada via concurs a l'empresa Enerpro S.L. Murillo no forma part dels equips fixes de seguretat de l'edifici però sí que va ser requerit per l'empresa per treballar-hi de manera «puntual i excepcional» des del 19 de setembre fins al 21 de desembre, per formar part dels equips de reforç de seguretat.

Durant el mes de setembre va ser necessari un reforç addicional per garantir els accessos i el flux de persones, ja que s'estaven fent obres a l'edifici annex a la seu del CTTI. La jornada de Murillo aquells dies va ser nocturna. Amb motiu de les eleccions del 21 de desembre, va treballar també com a suport en un espai annex, en aquest cas durant el mes de novembre i fins al dia dels comicis.

tracking