Diari Més

Actualitat

Els bancs no pagaran l'impost de les hipoteques a l'Estat, l'Església, els partits i les entitats socials

El BOE publica el contingut del decret llei que farà que a partir de dissabte els bancs assumeixin el tribut

Part superior de la façana del Tribunal Suprem.

Tribunal SupremACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A partir d'aquest dissabte, els bancs es faran càrrec de l'impost d'actes jurídics documentats que es genera a l'hora de signar una hipoteca. Tot i això, quedaran exempts de l'impost quan la hipoteca se signi amb l'Estat i les administracions públiques, l'Església Catòlica, els partits polítics amb representació parlamentària, la Creu Roja i l'ONCE i l'Obra Pía dels Sants Llocs. Així consta al Butlletí Oficial de l'Estat d'aquest divendres, que publica el decret llei aprovat pel govern espanyol perquè siguin els bancs i no els clients els que assumeixin l'impost. De fet, fins ara, aquests organismes tampoc pagaven l'impost quan signaven un préstec hipotecari.

Tal com especifica el BOE, el decret llei entrarà en vigor aquest dissabte, de manera que, a efectes pràctics, els bancs començaran a pagar l'impost a partir del dilluns. Així, a partir de dissabte en les escriptures de préstec amb garantia hipotecària es considerarà subjecte passiu el prestamista i no el prestatari com en els últims 20 anys.

També entren dins les exempcions de l'impost les fundacions públiques benèfiques o culturals, docents o de fins científics. Així mateix, tampoc es pagarà l'impost quan el préstec se signi amb certes entitats sense ànim de lucre ni en hipoteques de caixes d'estalvi i fundacions bancàries per les adquisicions directament destinades a la seva obra social.

Aquest dijous en roda de premsa posterior al Consell de Ministres, la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, va explicar que s'havia fet una modificació a l'article 15 de la Llei de l'impost de societats per evitar que els bancs es puguin deduir aquest impost. No va dir, però, que no haurien de pagar el tribut en aquests casos concrets.

tracking