Diari Més

Policial

Cau una banda que posava música clàssica les 24 hores a les plantes de marihuana

En total s'han trobat tres cultius de cànnabis, amb unes 2.000 plantes en última fase de producció

Imatge d'un laboratori de marihuana.

Cau una banda que posava música clàssica les 24 hores a les plantes de marihuanaPolicia Nacional

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil ha desmantellat tres plantacions de marihuana a la província d'Alacant dotades amb fil musical les 24 hores per a un millor creixement de les plantes, després de ser detinguts cinc presumptes traficants de nacionalitat sueca, espanyola i alemanya, i intervinguts 33 quilos de droga envasada.

L'operació de la Guàrdia Civil, en col·laboració amb l'Europol, s'ha desenvolupat als municipis d'Elx, Almoradí i Sant Miquel de les Salines, i ha permès desarticular un grup internacional dedicat al cultiu de marihuana, els integrants de la qual han estat enviats a presó.

El cap de la banda, de nacionalitat sueca, ja havia estat detingut anys anteriors com a membre d'«una altra perillosa organització establerta a Madrid i estava sent investigat al seu país d'origen per distribució de substàncies estupefaents i blanqueig de capitals», segons un comunicat de l'institut armat. Els investigadors de la Guàrdia Civil van esbrinar que es valia de diverses societats patrimonials, tant a Espanya com a Suècia, per dur a terme el blanqueig de cabdals producte de les activitats delictives.

L'organització llogava a nom de tercers immobles i naus en diferents localitats alacantines, per les quals pagava al voltant de 3.000 euros al mes i on instal·laven sistemes de cultiu interior de marihuana, en els quals mantenien avançats sistemes que permetien el seu funcionament de manera autònoma.

Els agents calculen que la banda realitzava uns quatre cultius a l'any i que obtenia com a «beneficis nets uns 80.000 euros per cada cultiu». En total s'han trobat tres cultius de cànnabis, amb unes 2.000 plantes en última fase de producció. Les plantacions estaven dotades de fil musical en totes les sales de cultiu, amb música clàssica les 24 hores per millorar la qualitat del producte, segons el comunicat.

El responsable de l'organització vivia en una finca de luxe a Elx, valorada en més d'un milió d'euros, encara que havien llogat també un xalet a Almoradí on i vivien la resta dels seus integrants. La Guàrdia Civil ha confiscat 33 quilos de marihuana envasada, deu grams de cocaïna, 11.000 euros en efectiu, una escopeta amb silenciador casolà, quatre vehicles alta gamma, dues motocicletes de gran cilindrada i nombrosa documentació. Els cinc arrestats (dos suecs, de 40 i 55 anys, dos espanyols, de 36 i 46, i un alemany, de 35) van passar a disposició judicial, acusats de pertinença a un grup criminal, contra la salut pública, blanqueig de capitals, falsedat documental i alçament de béns i han ingressat en presó sense fiança.

tracking