Diari Més

Política

Puigdemont i Iglesias coincideixen per telèfon en la necessitat «d'obrir espais de diàleg sense excloure cap tema»

En la conversa, han arribat a la conclusió que aquestes vies de negociació «són la condició per fer possible qualsevol mena d'acord en el futur»

Imatge d'arxiu de l'ex president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el líder de Podem, Pablo Iglesias, en una trobada el 2016.

Puigdemont i Iglesias coincideixen per telèfon en la necessitat «d'obrir espais de diàleg sense excloure cap tema»Generalitat de Catalunya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i el president de Podem, Pablo Iglesias, han parlat aquest diumenge per telèfon i han coincidit en la «necessitat d'obrir espais de diàleg polític sense excloure cap tema». Durant la conversa els dos dirigents han arribat a la conclusió que aquestes vies de negociació «són la condició per fer possible qualsevol mena d'acord en el futur». Aquest contacte, que ha durat 45 minuts, arriba després de la reunió que aquest divendres Pablo Iglesias va tenir a la presó de Lledoners amb el president d'ERC, Oriol Junqueras, per mirar de portar els republicans a un ‘sí’ als pressupostos generals de l’Estat per al 2019. El líder de la formació morada va aprofitar la visita al centre per trobar-se amb representats de l'espai polític de Puigdemont: Jordi Turull, Josep Rull, Quim Forn i Jordi Sànchez.

En menys d'una hora, Puigdemont i Iglesias han parlat de la situació política a Catalunya i a l'Estat espanyol, de l’escenari polític creat després de la moció de censura, de les noves correlacions de forces parlamentàries al Congrés dels Diputats i de la situació dels polítics independentistes a la presó i dels «exiliats».

Després de la reunió han fet públic que les converses entre Puigdemont i Iglesias continuaran. El líder de JxCat l'ha convidat a mantenir una reunió presencial a Waterloo, un gest que Iglesias ha agraït i ha assegurat que «ho considerarà» tot i afegir que «de moment, el més important és mantenir el contacte».

A més, el president de Podem ha traslladat a Puigdemont que, com a líder de la segona força política a les últimes eleccions catalanes i primera força política independentista de la coalició que governa a Catalunya, «és un interlocutor molt important», independentment de la seva situació processal.

tracking