Diari Més

Laboral

2019, l'any amb menys dies festius

El dia de Reis i el 8 de desembre cauen en diumenge

Al llarg de l'any hi haurà

El calendari laboral del 2017Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El calendari laboral d’Espanya només contempla un festiu en tot l’Estat al mateix temps i molts ciutadans no ho notaran perquè cau en ple agost i molta gent està de vacances. El 15 d’agost cau en dijous, per tant aquella setmana, els dies festius aniran des del dijous fins al diumenge. A banda d’aquest pont festiu, també n’hi haurà de més curts com l’1 de novembre i el 6 de desembre que se cauen en divendres.

En total, l’any vinent tindrà vuit dies de festa comuns a tota Espanya, Any Nou, Divendres Sant, que serà el 19 d’abril, l’1 de maig, el 15 d’agost, el 12 d’octubre, l’1 de novembre, el 6 de desembre i el dia de Nadal. Aquesta és una de les xifres més baixes que permet el calendari i succeeix perquè el dia de Reis i el 8 de desembre cauen en diumenge.

Algunes comunitats aprofitaran per fer festa el 8 de gener, dilluns, però aquest no és el cas de Catalunya, que sí que tindrà un pont llarg per Setmana Santa que s’ajuntarà amb Sant Jordi. El Divendres Sant cau el 19 d’abril i, per tant, dilluns 22 és Dilluns de Pasqua, just el dia abans de Sant Jordi. És a dir, Catalunya tindrà festa des del divendres 19 fins al dilluns 22.

tracking