Diari Més

Judicial

Ordenen l'administració judicial d'IOA i Health 2015 per garantir l'atenció als usuaris d'iDental

L'Audiència NAcional investiga els gestors de les firmes per presumpte desviament de fons

Una patrulla dels Mossos d'Esquadra i un furgó de la Policia Nacional davant de la clínica iDental de Tarragona, on realitzen entrades per recollir documentació.

Mossos i Policia Nacional fan registres a iDental per recollir documentacióJosep Pedrol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata ha acordat l'administració judicial de les entitats Institut Odontològic Associats (IOA) i Health 2015 per assegurar l'atenció als usuaris d'iDental, la continuïtat dels tractaments i les activitats habituals d'ambdues societats i de les clíniques que gestionen, així com salvaguardar els drets dels treballadors i protegir els inversors. De la Mata acorda la mesura en el marc de les diligències on investiga els directius de les clíniques iDental i, en aquest cas, una segona estructura relativa a l'actuació dels administradors i gestors d'IOA pel presumpte desviament dels fons captats d'inversors que s'havien de destinar a l'expansió de les clíniques dentals.

Els delictes investigats, segons s'indica des de l'Audiència Nacional, són els d'estafa continuada, apropiació indeguda, falsedat documental, administració fraudulenta, aixecament de béns i blanqueig de capitals.

De la Mata ha designat com a administrador judicial per sis mesos la firma auditora Deloitte per l'experiència en l'administració judicial de les entitats del Grup Vitaldent i en la gestió per restablir empreses del sector de clíniques dentals en situació de crisi empresarial econòmico-financera, han indicat les mateixes fonts.

Des de l'Audiència Nacional també s'explica que aquesta mesura té com a objectiu protegir el patrimoni d'IOA, i que s'adopta en benefici i per la seguretat dels drets i expectatives dels usuaris dels serveis d'aquesta firma, dels treballadors de l'empresa o grup d'empreses i dels inversors que en puguin haver resultat perjudicats.

tracking