Diari Més

El Defensor del Pueblo va rebre 28 queixes d'adoctrinament en centres catalans

Les queixes, algunes «poc concretes» corresponien a escoles de sis poblacions diferents

Els docents de primària i secundària denuncien que han patit un deteriorament de les condicions laborals.

nena estudiant en una escolaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Defensor del Pueblo, Francisco Fernández Marugán, ha assegurat aquest dimecres que la seva institució ha rebut 28 queixes sobre adoctrinament en centres educatius catalans en el curs 2017-18 i ha recordat que l’objectiu fonamental de l’educació és «ensenyar a pensar» però no dir «el que s'ha de pensar».

Així ho ha assenyalat als mitjans abans de comparèixer en la Comissió Mixta de Relacions amb el Defensor del Pueblo en el Congrés per informar, entre altres assumptes, sobre les denúncies i queixes que ha rebut la seva institució en matèria d’adoctrinament ideològic en els centres educatius de Catalunya.

Al defensor en funcions li sembla «poc correcte» adduir «que es pot adoctrinar «en nom d'una pretesa llibertat de càtedra».

Les queixes enviades al Defensor per ciutadans catalans van ser posades en coneixement del Ministeri d’Educació i de la Conselleria d’Ensenyament de Catalunya i feien referència a centres públics ubicats a Villafranca del Penedés, Manresa, Sant Andreu de la Barca, Premiá de Mar, Badalona i Santa Coloma de Gramanet.

Les denúncies són de dos tipus: unes tenien un grau de concreció «molt baix o inexistent» i mancaven de base per a l’inici d’actuacions i d’altres es referien a conductes concretes «la descripció de les quals podria resultar indiciària de l’existència de possibles casos d’adoctrinament en l’àmbit educatiu», segons matisa la institució en un comunicat.

En aquestes últimes s’esmentava a l’autor o autors d’adoctrinaments i el temps i lloc en què es van produir, i amb elles es van iniciar actuacions el 21 de novembre de 2017, quan ja s’estava aplicant l’article 155 de la Constitució.

tracking