Diari Més

'Despacito' dóna a Luis Fonsi set rècords Guinness

Va dir sentir-se «molt privilegiat» i «molt sorprès» per ser un dels pocs músics que aconsegueix set rècords Guinness en un mateix any

Imatge del videoclip 'Despacito'.

'Despacito' dóna a Fonsi Nieto set rècords GuinnessYoutube

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cantautor porto-riqueny LuisFonsiva rebre set rècords Guinness gràcies a l'abast mundial del seu èxit Despacito, reconeixement que el situa a l'alçada de grans noms de la música, comLin-ManuelMiranda,OzzyOsbourne,Rihannai TaylorSwift.

Durant l'acte de reconeixement, celebrat durant la tarda del dimarts a va dir sentir-se «molt privilegiat» i «molt sorprès» per ser un dels pocs músics que aconsegueix set rècords Guinness en un mateix any.

Va assegurar a més estar agraït a tota la gent «involucrada» en la cançó, en referència a la compositora panamenya ErikaEnder, el cantant DaddyYankeei l'astre del pop canadenc JustinBieber, que la va impulsar al mercat anglosaxó, entre d'altres.

«Sélo difícil que és estar als llibres dels rècords i comparar el que ha aconseguit aquesta cançó amb altres que han estat himnes per a mi i artistes que han estat mestres per a mi. Poder estar a la mateixa pàgina o relativament proper al que ells han aconseguit és increïble», va dirFonsien entrevista amb Efe abans de l'acte.

Amb Despacito Fonsiva trencar els rècord Guinness per ser la cançó més «escoltada del món», ser el primer vídeo a superar els 5.000 milions de visualitzacions en YouTube, ser el vídeo «més agradat» a internet i la cançó amb més setmanes en el número u de la llistaBillboardHotLatinSongs.

A més, va ser reconegut com el senzill amb el major nombre de setmanes consecutives (17) al primer lloc de la llistaHot100 deBillboard, el videoclip musical més vist d'internet i el més reproduït d'unduet.

«Els vaig a penjar a la meva paret amb molt orgull, els vaig a festejar. La meva mama va a estar molt orgullosa», va reconèixerFonsidesprés d'admetre que encara li segueix impactant l'abast de Despacito.

Tot i així, afirma que la popularitat del tema no ha canviat la forma de fer la seva música.

«No escric una cançó pensant en rècords o vendes», va afirmar. «Com tots els artistes, el que vull és fer algo bé que gaudeixi la gent, que transmeti emoció».

Va subratllar que ni els registres històrics ni cap altra circumstància «defineixen» la seva carrera ni el que ell és: «El que vull és que a la gent li agradi el que faig i cantar per molt temps».

tracking