Diari Més

Política

La Universitat Camilo José Cela confirma la «normalitat» del procés d'avaluació de la tesi de Sánchez

El centre assegura que està d'acord amb la normativa vigent i amb els protocols de verificació i controls habituals

Pla mig de la intervenció del president espanyol, Pedro Sánchez, al Senat.

president espanyol, Pedro SánchezACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Universitat Camilo José Cela de Madrid ha emès un comunicat on confirma la «normalitat» del procés d'avaluació de la tesi doctoral que el 2002 va presentar el president espanyol, Pedro Sánchez. La universitat assegura que s'ha revisat tot el procés, de manera interna i externa, i també tota la documentació que existeix a la universitat i que tot es correspon amb la normalitat. «Tot està d'acord a la normativa vigent i als protocols de verificació i controls habituals en l'àmbit universitari», recull el comunicat. La universitat, a més, amplia l'horari de la biblioteca fins a les 22h d'aquest dijous per permetre l'accés i consulta de la tesi. La Moncloa ha anunciat que a partir de demà la tesi estarà penjada a Internet i es podrà consultar. Sánchez és doctor en economia per un treball titulat 'Innovacions en la diplomàcia econòmica espanyola: Anàlisis del sector públic (2000-2012)'.

La universitat on va obtenir el doctorat ha confirmat que tot el procés d'avaluació és «normal» i dissipa els dubtes sembrats per PP i Cs sobre el possible plagi de la tesi del president espanyol.

Aquest dijous diversos mitjans han publicat informacions acusant el president espanyol de plagi en aquesta tesi, un extrem que el propi Sánchez ha desmentit en un missatge al seu compte de Twitter on ha negat rotundament cap mena de plagi i on ha advertit que emprendrà accions legals contra aquests mitjans si no corregeixen aquestes informacions.

Aquesta polèmica ha fet que fins i tot el seu soci parlamentari, Pablo Iglesias, li hagi demanat que faci públic el treball. Un pas que Sánchez farà ja que a partir de divendres la tesi es podrà consultar a través d'Internet.

PP i Cs s'han posat d'acord i aquest dijous han registrat una petició de compareixença del president espanyol al Congrés del Diputats. Caldrà veure si la Junta de Portaveus permet tirar-la endavant.

La polèmica sobre la tesi de Sánchez arriba la mateixa setmana que la ministra de Sanitat, Carmen Montón, ha dimitit precisament per les informacions que apuntaven irregularitats en un màster en Igualtat que va cursar el 2011 a la Universitat Rey Juan Carlos, la mateixa on també van obtenir els seus títols l'expresidenta madrilenya, Cristina Cifuentes, i el president del PP, Pablo Casado.

tracking