Diari Més

Política

Domènech deixa tots els càrrecs del Parlament, de Catalunya En Comú i de Podem

El líder dels comuns aposta per «donar pas a noves persones amb idees fresques» i assegura se sent «esgotat políticament i personalment»

Imatge d'arxiu del coordinador general de Catalunya en Comú, Xavier Domènech.

Xavier Domènech deixa la direcció de Podem i Catalunya en ComúACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El fins ara líder dels comuns al Parlament i als partits de CatComú i Podem Catalunya, Xavier Domènech, ha anunciat aquest dimarts al vespre que deixa tots els càrrecs, a la cambra catalana i als dos partits. En una carta oberta a la seva pàgina de Facebook, el fins ara diputat assegura que ha pres la decisió després d'una «profunda reflexió»: «Crec que és l'hora de donar pas a noves persones amb idees fresques i l'energia necessària per dur a terme els reptes que el país demana els pròxims mesos, que sense dubte seran claus per al nostre futur», afirma al text. Domènech assumeix «la responsabilitat que pertoca» dels resultats de les eleccions catalanes del seu espai però es mostra convençut que la «molt bona feina» del seu grup «donarà nous fruit en un futur no gaire llunyà». El fins ara líder dels comuns, que assegura que seguirà treballant pel canvi «des d'un altre lloc», recorda que ja es va presentar per un temps «limitat» a la política institucional. I en un agraïment a Ada Colau i Pablo Iglesias, Domènech resol: «En aquests anys he assumit un conjunt de responsabilitats en una etapa de construcció de grans consensos que m'han esgotat políticament i personalment».

A la carta de comiat Domènech defensa un projecte «absolutament apassionant» i recorda que aquesta iniciativa política els ha dut a «conquerir la capital de Catalunya per posar-la al servei de la gent», una «realitat» que no té «cap dubte» que es revalidarà. També destaca que s'ha guanyat dues vegades «contra tot pronòstic» les eleccions generals a Catalunya, un resultat «absolutament clau per acabar amb el bipartidisme i fer fora al Govern del PP d'Espanya».

Una feina molt intensa en una etapa molt intensa, que l'ha dut a reflexionar que és el moment de deixar tots els càrrecs, tant al Parlament com el de coordinador general de Catalunya en Comú i secretari general de Podem Catalunya. «Crec que és l'hora de donar pas a noves persones amb idees fresques i l'energia necessària per dur a terme els reptes que el país demana els pròxims mesos, que sense dubte seran claus per al nostre futur».

Domènech agraeix la tasca de totes les persones amb les quals ha treballat durant aquest temps, especialment la d'Ada Colau i Pablo Iglesias, i malgrat reconèixer que les responsabilitats que ha assumit «en una etapa de construcció de grans consensos» l'han esgotat «políticament i personalment», es mostra «orgullós» de «tots i cada un dels moments» que ha protagonitzat el moviment que ara impulsarà «des de la base».

El fins ara coordinador general de Catalunya en Comú, explica també que les responsabilitats que ha assumit «s'han carregat en excés sobre les esquenes» de la seva família, per la qual cosa considera que «ara és hora de retornar-los» el temps que els ha «manllevat, que ha estat, injustament, molt».

I acaba: «El que he viscut ha estat gran, molt gran, només perquè vosaltres sou grans, immensament grans. Gràcies de nou per tot i una abraçada en aquesta terra del 15-M i de l'1-O, en aquest país de l'olivera en el que vivim, on hi ha il·lusions a les palpentes, somnis dibuixats a l'aire i promeses a les orelles, capaç del més petit i el més gran quan s'ho proposa».

tracking