Diari Més

Successos

Almenys cinc morts i quinze ferits en un accident d'autobús a Avilés

El vehicle ha topat contra un pilar de ciment d'un viaducte

El vehicle ha topat contra un pilar de ciment d'un viaducte.

Almenys quatre morts i més d'una vintena de ferits en un accident d'autobús a AvilésEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cinc persones han mort, unes quantes es troben en estat crític o molt greu i deu més han resultat ferides en encastar-se un autobús de línia contra una pilastra de formigó d'un pas elevat de la circumval·lació d'Avilés.

Al moment de la col·lisió l'autobús, segons han assenyalat a Efe fonts de la recerca, anava a uns 80 o 90 quilòmetres per hora i, tant per la trajectòria que ha seguit en els últims metres del seu recorregut, com per l'absència de frenades, el conductor podria haver patit un esvaïment.

Aquesta és la principal hipòtesi que contemplen fonts de la Guàrdia Civil i de la companyia propietària de l'autobús,Alsa, que ha assenyalat que les primeres recerques i alguns testimonis apunten al fet que el conductor ha pogut patir «algun tipus d'esvaïment» que li va impedir controlar la trajectòria del vehicle.

El violent xoc ha tingut lloc a les 13:40 hores, 65 minuts després que l'autobús hagués sortit deCudillero, una petita localitat costanera de l'occident d'Astúries, per fer la seva habitual connexió amb Gijón, amb parada intermèdia a Avilés.

De la seva estació d'autobusos va sortir amb una vintena de passatgers a bord que, pocs minuts després, mentre travessaven una zona amb la velocitat limitada per les obres que s'estan duent a terme per dotar de nous accessos a un polígon industrial, es van veure embolicats en aquest accident.

Alguns treballadors de l'obra van ser els primers a prestar auxili als ocupants ferits de l'autobús fins a l'arribada dels primers equips de bombers, cossos de seguretat i personal sanitari.

Una desena d'ambulàncies i un helicòpter es van encarregar de traslladar als 15 ferits -nou dones i sis homes- a hospitals d'Avilés, Oviedo i Gijón, centres on a les 19:30 hores quedaven ingressats onze.

Els sis més greus han estat quedat ingressats a l'Hospital Universitari Central d'Astúries (HUCA), a Oviedo, amb traumatismes cranials i facials, principalment, mentre que en el Sant Agustín d'Avilés romandran avui en observació quatre passatgers i en el deCabueñesde Gijón una jove de 25 anys.

El conductor de l'autobús, un home de 40 anys que, segons el president deAlsa,JacoboCosmen, tenia un «expedient brillant», va ser traslladat ja des d'un principi en helicòpter alHUCAper ser intervingut de greus lesions i amputacions que va sofrir en el xoc.

Entre les víctimes mortals, quatre van morir en el mateix punt del sinistre, on van romandre fins que el jutge va autoritzar l'aixecament dels cadàvers, mentre que la cinquena víctima, un home de 58 anys, va morir a l'hospital d'Avilés.

Les cinc víctimes mortals eren residents a Astúries: M.B.M.H., de 55 anys i veïna de Soto del Barco; A.P.T.S., de 52 i veïna de Gijón; J.I.M.D., de 58 i S.A.G., de 77 anys, tots dos veïns de Gijón i A.S.G., deCastrillón.

El conseller de Presidència, Guillermo Martínez, del departament de la qual depenen els serveis d'emergència del Principat, es va traslladar fins al punt de l'accident per seguir d'a prop les labors de rescat al costat de l'hospital de campanya aixecat a la zona de l'accident.

Martínez ha assegurat que caldrà esperar al resultat de les recerques per conèixer amb certesa les causes d'un dels accidents de carretera més greus dels succeïts a Astúries en els últims dotze anys.

El 6 d'abril de 2006, dos nens i dos monitors van morir i altres trenta persones van resultar ferides, tres d'elles «molt greus», en sortir-se de la calçada, enPoladeLena(Astúries), un autobús en el qual viatjaven un grup d'scouts de Gijón.

El Govern asturià ha declarat una jornada de dol oficial, igual que l'Ajuntament d'Avilés, a partir de la mitjanit en senyal de duel per aquest sinistre «que ha commocionat a la societat asturiana» i que ha portat a nombrosos dirigents, com els presidents del Govern, Pedro Sánchez, i del Principat, Javier Fernández, a traslladar les seves mostres de suport a les víctimes.

Com a conseqüència de l'accident, la variant d'Avilés, una de les principals connexions de la ciutat amb l'Autovia del Cantàbric, va romandre tancada al tràfic fins a les 18:30 hores, moments després que una gran grua retirés les restes del vehicle accidentat.

El vehicle ha topat contra un pilar de ciment d'un viaducte.

El vehicle ha topat contra un pilar de ciment d'un viaducte.EFE

tracking