Diari Més

Societat Civil Catalana obre una línia telefònica per als ciutadans que «se sentin ofesos» pels independentistes

SCC alerta de noves mobilitzacions si el Govern vulnera els «drets jurídics i polítics»

El president de Societat Civil Catalana (SCC), José Rosiñol.

Societat Civil Catalana demana reunir-se amb Òmnium i l'ANC per «baixar la tensió»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de Societat Civil Catalana, José Rosiñol, juntament amb el vicepresident de l'entitat, Álex Ramos, i l'advocat de Cremades&Calvo Sotelo, Oscar Arredondo, han anunciat aquest divendres que obriran «en qüestió de dies» una línia de telèfon amb un equip d'advocats on resoldran qualsevol dubte que tinguin els ciutadans no independentistes. En aquest sentit, els voluntaris assessoraran la població amb l'objectiu d'establir «una línia de col·laboració per un discurs jurídic i polític» per tots aquells que sentin «vulnerats» els seus drets o «ofesos» per la seva ideologia. A més, Rosiñol ha declarat que des de SCC han demanat una «petició sincera de diàleg» amb l'ANC i Òmnium Cultural amb l'objectiu de «crear un clima de convivència i concòrdia entre els catalans».

El telèfon que obre SCC amb la col·laboració de l'equip del bufet d'advocats Cremades&CalvoSotelo, serà una línia 902 amb un horari acotat on els voluntaris resoldran les qüestions dels ciutadans. Segons Oscar Arredondo, advocat del bufet, «hi ha moltes petites vulneracions i aquest telèfon servirà perquè els ciutadans se sentin acompanyats». En aquest sentit, Rosiñol ha declarat que «hi ha massa opinió i el que cal és una línia d'actuació» i que «les administracions actuïn amb neutralitat».

Per a Ramos, els no independentistes no han de «suportar la imposició ofensiva de símbols en llocs públics». «La llibertat d'expressió no pot ser la imposició de símbols», ha afegit. Sobre la tensió als carrers, han dit que existeix i n'ha responsabilitzat principalment als líders independentistes. Per això, han fet una «crida a la calma i la convivència».

D'altra banda, davant de la petició de la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, perquè SCC reclami l'alliberament de Jordi Sànchez, els responsables de l'entitat constitucionalista han respost que no s'haurien de posar «condicions que no són necessàries». Rosiñol ha declinat reunir-se amb Sànchez i Jordi Cuixart a la presó perquè no vol «fer espectacle». En aquesta línia, Rosiñol ha assegurat que el que cal és «recuperar el seny que s'està perdent» i «contribuir al bé comú dels catalans».

Des de SCC han declarat que «hi ha un clima de tensió a Catalunya» i que els líders independentistes «en són els principals responsables». Per aquest motiu, Rosiñol des de l'entitat ha fet «una crida a la calma». En aquest sentit, Ramos ha afirmat que «estan preocupats pels esdeveniments que es van desencadenant» i han posat èmfasi en la problemàtica dels símbols independentistes. Rosiñol ha apuntat que la col·locació d'aquests llaços grocs és una «vulneració» de la neutralitat de l'espai públic i ha criticat l'actuació del president de la Generalitat, Quim Torra, per les intencions que té. En aquesta línia, des de SCC han advertit que ja tenen preparades unes manifestacions en cas de «cop d'estat o de vulneració dels drets».

tracking