Diari Més

Natura

Decapiten un llop i llancen les seves restes a una piscina pública

Els conservacionistes han recordat que en els últims mesos ja s'han vist exemplars de llop penjant de senyals de tràfic, de ponts o en supermercats

Mitja dotzena d'organitzacions ecologistes van exigir al Govern asturià que actués.

Decapiten un llop i llancen les seves restes a una piscina públicaPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La piscina municipal d'Infiesto, Astúries, va haver de tancar diumenge passat després que operaris municipals trobessin al matí el cap i la cua d'un llop surant a l'aigua, han denunciat col·lectius ecologistes.

La piscina es troba als afores d'aquesta localitat situada a menys de 50 quilòmetres d'Oviedo, compta amb poc més de 2.000 habitants i té en la ramaderia una de les seves principals activitats econòmiques. La macabra troballa s'ha produït poques hores després que mig miler de ramaders i pastors protagonitzessin dissabte a Cabrales, al cor dels Picos de Europa, una protesta pels danys que ocasiona el llop, principalment entre ovelles i cabres, però també entre vedells.

Diumenge, mitja dotzena d'organitzacions ecologistes van exigir al Govern asturià que actués perquè «el pes de la llei caigui sobre els furtius que campen a plaer per Astúries matant llops sense control». Els conservacionistes han recordat que en els últims mesos ja s'han vist exemplars de llop penjant de senyals de tràfic, de ponts o en supermercats que, a més de la imatge de barbarisme que transmeten, donen la sensació que «els furtius estan consentits pel Principat». De fet, han insistit que no s'ha detingut als culpables de cap d'aquests «lamentables fets» amb els quals «alguns només busquen l'extermini de l'espècie».

tracking