Diari Més

Política

Casado proposa donar la basílica del Valle de los Caídos a l'Església

Demana a Sánchez que doni suport a la Fiscalia i l'advocacia de l'Estat i «prengui mesures» contra les identificacions dels Mossos als que treuen llaços

El president del PP, Pablo Casado, durant la roda de premsa que ha ofert després del del Consell Executiu Nacional

Casado: «Que Puigdemont digui que s'acaba el període de gràcia vol dir que hi ha una negociació oculta»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del PP, Pablo Casado, ha criticat una nova «batzegada» del govern de Pedro Sánchez en proposar que el Valle de los Caídos sigui un cementiri civil. Casado creu que contradiu la pròpia proposició de llei registrada pel PSOE el desembre al Congrés. A més, alerta que és una proposa que «dessacralitza» la basílica del recinte (on està enterrat Franco, Primo de Rivera i la resta de víctimes) i respon Sánchez que el que pot fer és donar la basílica a l'Església, ja que ara és de Patrimoni Nacional. «Així s'acabarien els problemes i no es podria dir que és l'Estat està vetllant per un lloc que és eclesiàstic i on hi ha morts», ha manifestat. Sobre Catalunya, ha recriminat al govern espanyol que no doni suport a la Fiscalia i l'advocacia de l'Estat i demana «prendre mesures» contra les identificacions que fan els Mossos a persones que treuen llaços grocs. «No pot ser que els mossos identifiquin persones que treuen símbols que insulten els espanyols», ha manifestat. A més, ha celebrat la detenció de l'agressor de la dona que treia llaços dissabte a la Ciutadella i ha mostrat «la solidaritat amb la seva família».

El líder del PP ha demanat al govern del PSOE que «deixi de preocupar-se pels morts de fa 40 anys» i ho qualifica «d'absurd». «No caurem en la trampa perquè ho fan perquè no poden legislar», ha manifestat.

En visita oficial a la Rioja, Casado també ha respost el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, que ha acusat el PP d'usar les víctimes amb finalitats polítiques. «Flac favor fan a Espanya injectant odi a base de fal·làcies», ha manifestat en seu parlamentària. Casado ha dit que són declaracions «inacceptables» i que no les «tolerarà». «Si cedeixen als xantatges dels seus socis de Batasuna que ho expliquin a tots els espanyols», ha afirmat.

Sobre immigració, ha dit que el govern de Sánchez està fent «el que va dir el PP i una mica més». Segons Casado, el ministre d'Interior ha reconegut que la política d'immigració és «un desastre» i que posa en risc «la integritat de policies i dels serveis d'acollida».

tracking