Diari Més

Sucessos

La fiscalia francesa no tracta «de moment» l'atac amb ganivet a Trappes de «terrorista»

El ministre de l'Interior diu que l'agressor tenia «un problema psiquiàtric important» i no el veu capacitat per «seguir ordres» d'Estat Islàmic

El ministre de l'Interior francès, Gérard Collomb, atenent als mitjans de comunicació després de l'atac amb ganivet a Trappes.

terrorista, ganivet, mata, mare, germana, Trappes, ParísACN/ Reuters

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La fiscalia francesa no està tractant «de moment» l'atac amb ganivet al municipi francès de Trappes d'aquest dijous al matí de «terrorista». Ho ha confirmat sobre el terreny als mitjans de comunicació el ministre de l'interior gal Gérard Collomb, que ha dit que l'agressor tenia «un problema psiquiàtric important». Això, segons ell, l'incapacitaria per «seguir ordres o consells» d'Estat Islàmic. L'atac ha deixat dues persones mortes, la mare i la germana de l'agressor, que ha estat abatut pels cossos de seguretat francesos. Collomb ha afirmat que la investigació continua per esbrinar «la naturalesa del conflicte que podria existir en el si de la família» de l'atacant.

Amb tot, Estat Islàmic ha reivindicat els fets. L'agressor, que ha deixat també una persona ferida de gravetat, tenia antecedents per «apologia del terrorisme» i hauria cridat «Allah Akbar» (Al·là és gran, en àrab) durant l'atac, segons diversos mitjans francesos com France Info. La policia del departament d'Yvelines, via Twitter, ha informat a un quart d'onze del matí d'aquest dijous que hi havia una operació policial en curs al carrer Camille Claudel de Trappes, a uns 30 quilòmetres al sud-oest de París, i uns minuts abans de les onze confirmava que l'agressor estava «controlat».

tracking