Diari Més

Política

Albiol insta a estudiar si les declaracions de Torra d'«atacar» l'Estat fomenten la violència

El líder del PPC reclama al govern espanyol una «actitud» de defensa de l'estat de dret

El president del PPC, Xavier Garcia Albiol, i el president del PP, Pablo Casado, en l'acte de commemoració de l'atemptat a Cambrils.

Albiol insta a estudiar si les declaracions de Torra d'«atacar» l'Estat fomenten la violènciaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del PPC, Xavier Garcia Albiol, ha instat la Fiscalia a estudiar si les declaracions del president de la Generalitat, Quim Torra, en què va afirmar que s'havia «d'atacar aquest estat espanyol injust», constitueixen un delicte d'apologia a la violència. En una entrevista al programa 'Espejo Público' d'Antena 3, Albiol ha lamentat que el govern espanyol consideri que les declaracions «són només paraules», ha insistit en que l'independentisme «ja ha passat de les paraules als fets» i que cal una «actitud» de defensa de l'estat de dret. Per això, el líder del PPC ha recordat que el codi penal contempla el delicte d'apologia a la violència.

Respecte el diàleg tens que van mantenir Torra i Albiol dissabte passat a Cambrils en l'homenatge a les víctimes dels atemptats del 17-A, el popular ha lamentat que el president «perdés els papers». Albiol ha retret que només li va dir «de manera correcta» que li semblaven «impresentables» les declaracions de Torra d'«atacar» l'Estat. En aquest sentit, Albiol ha reconegut que Torra el va culpar de ser «els responsables» d'haver «provocat» i de «saltar-se» el respecte pel dol dels familiars de les víctimes del 17-A. El líder del PPC ha explicat durant l'entrevista a Antena 3, que va traslladar al cap de l'executiu català que no considerava que la seva actuació fos l'apropiada pel càrrec i que llavors va ser quan Torra «el va deixar amb la paraula a la boca».

Albiol ha qualificat l'incident com «un problema d'educació» i ho ha atribuït al fet que Torra «està molt nerviós». «Han comès errors d'ofensa a la víctimes. Va animar als CDR a seguir treballant en la mateixa direcció i va justificar la pancarta contra el Rei», ha relatat. Per tot plegat, Albiol ha criticat el govern de Pedro Sánchez i li ha recordat que «hi ha límits que no es poden traspassar». «No estem d'acord a que el govern de la Generalitat ens converteixi en invisibles, se'ns humilií i que el govern d'Espanya amagui el cap», ha subratllat.

El president del PPC ha constatat que el govern català no té «voluntat de canviar la seva actitud» i que si Sánchez «no n'és conscient» el conflicte durarà «bastant temps». En aquest sentit, ha fet una crida al PP, PSOE, Cs i a la resta de partits a buscar solucions per a Catalunya per recuperar «el que significa Espanya» des d'un punt de vista «administratiu» i de «sentiment».

tracking