Diari Més

Societat

Mor Aretha Franklin, però la reina del soul segueix més viva que mai

La diva de Memphis ha aconseguit que milers de persones arreu del món cantin, quaranta anys després, les seves cançons com un himne per la igualtat

Aretha Franklin durant un concert l'any 2011.

Mor Aretha Franklin, però la reina del soul segueix més viva que maiEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més 75 milions de discs venuts i 18 premis Grammy no són suficients per descriure el llegat d'Arteha Franklin, la reina del soul, que ha mort aquest dijous als 76 anys per culpa d'un càncer de pàncrees que arrossegava des de l'any 2010.

La veu de Respect i (You make me fell) A natural woman, ha mort a la seva casa de Detroit, però després d'un 2018 marcat pel moviment feminista i per la lluita de la societat afroamericana pels seus drets i llibertats, la diva de Memphis ha aconseguit que milers de persones arreu del món cantin quaranta anys després les seves cançons com un himne per la igualtat entre persones.

L'any 2017 Frankiln va anunciar que es retirava dels escenaris, tot i que mai va confirmar que el principal motiu d'aquesta decisió era la seva malaltia.

La notícia de la mort de la primera dona en entrar alRock and Roll Hall of Fame,ha consternat al món de la música. Des del seu primer àlbumSongs of Faithfins als memorables Lady SouloAretha Now, Franklin deixa un llegat de112 singles entre les llistes dels més venuts, amb cançons comI Never Loved a Man,Baby I Love You oThink, I Say a Little Prayer i Chain of Fools.

Paul McCartney, Diana Ross, Barbra Streisand, John Legend, Elton John,Christina Aguilera són algunes de les estrelles del món de la música quan han volgut acomiadar-se d'Aretha Franklin. Una mostra de tot el que representa Aretha Frankiln, qui s'ha convertit en una inspiració per milers de dones arreu del món.

tracking