Diari Més

Societat

Detinguda per provocar un incendi en un hospital perquè no atenien a un familiar

La dona va acostar un encenedor a una ampolla d'oxigen, la qual cosa va provocar l'incendi

Imatge dels bombers personats al lloc de l'incendi.

Detinguda per provocar un incendi en un hospital perquè no atenien a un familiarEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'incendi declarat la nit de dimarts a l'Hospital Nuestra Señora de Candelaria, a Tenerife, ha provocat el desallotjament del servei d'urgències del centre i la detenció d'una dona per la seva presumpta implicació en l'origen del foc. Els bombers han confirmat que l'explosió d'una ampolla d'oxigen situada a la zona d'urgències pediàtriques ha estat la causa de l'incendi, que va ser sufocat per efectius del Consorci de Bombers de Tenerife.

Segons informa El Día, la detinguda de 51 anys, cansada d'esperar que atenguessin a un familiar, va acostar un encenedor a una ampolla d'oxigen, la qual cosa va provocar l'incendi. En total 43 efectius i 13 vehicles han participat en l'extinció d'aquest incendi, que va ser considerat de màxima emergència i que ha mobilitzat a tots els bombers del parc de Santa Cruz de Tenerife i La Laguna.

Tots els pacients van ser desallotjats i, segons fonts hospitalàries, alguns han estat traslladats a l'Hospital Universitario de Canarias i a centres concertats, mentre que uns altres han estat traslladats a altres àrees del centre.

En el moment inicial del foc es van produir escenes de nerviosisme entre pacients i familiars que es trobaven al servei d'urgències, en desconèixer-se l'abast de l'incendi, que va provocar un fum dens. El gerent del centre ha explicat que no s'han registrat ferits pel foc i ha assenyalat que pacients que ocupaven habitacions a la torre nord de l'hospital -la que es troba sobre el servei d'urgències- van ser traslladats pel fum a la torre sud, encara que ja han tornat a les seves habitacions.

Per la seva banda, la Conselleria de Sanitat del Govern de Canàries, de la qual depèn l'hospital, ha lamentat en un comunicat el succeït i ha agraït la predisposició i col·laboració de tots els professionals que han participat en l'extinció, evacuació i posterior atenció sanitària.

tracking