Diari Més

Almenys 23 nens moren en el naufragi d'un vaixell al Sudan

Es tracta d’alumnes de primària que navegaven en un vaixell quan aquest ha xocat contra un arbre del riu Nil

Imatge d'arxiu del riu Nil.

Almenys 23 nens moren en el naufragi d'un vaixell al SudanEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys 23 nens han mort avui dimecres ofegats al nord del Sudan pel naufragi del vaixell en el qual viatjaven pel riu Nil, segons han informat fonts oficials.

«23 estudiants d’escola primària han mort i uns altres nou han sortir vius després que el seu vaixell col·lidís contra un arbre al riu Nil», ha afirmat el governador del municipi d’Al Behira, en l’Estat de Riu Nil, Abdelrahman Mohamed Khir, en una roda de premsa.

El responsable ha explicat que «el corrent de l’aigua era fort» en el moment de l’accident i el vaixell ha colpejat a un arbre que estava submergit, a causa de la crescuda del riu.

Al vaixell també viatjava una metgessa que es dirigia a l’altra vora del Nil per visitar els seus familiars i que ha sobreviscut al naufragi.

Els alumnes, que residien a la localitat de Kenisa, dependent d’Al Behira i ubicada a la vora esquerra del Nil, s’adreçaven a la població de Kabna, en el marge dret, on es troba la seva escola.

Els equips de rescat s’han dirigit a la zona per recuperar els cadàvers de les víctimes, segons la mateixa font.

La setmana passada l’organisme de Defensa Civil va ordenar aturar la navegació al Nil fins el final d’octubre a causa de la crescuda del riu i dels seus afluents, que han causat inundacions a diverses regions del Sudan.

Les crescudes han causat almenys 23 morts, 61 de ferits i 45.000 damnificats en cinc Estats des del passat 23 de juliol, segons un informe publicat aquest dimarts per la Media Luna Roja sudanesa.

La zona més afectada del país és l’Estat de Kordofan Oeste, fronterer amb el Sudan del Sud, on hi ha almenys 20.000 afectats, 49 de ferits i sis víctimes mortals, segons la Media Luna Roja.

tracking