Diari Més

Successos

S'eleven a 39 els morts per l'esfondrament d'un viaducte a Gènova

També hi ha setze ferits, dotze d'ells greus

Esfondrament del tram d'un pont en una autopista a Gènova.

Almenys 11 morts i 5 ferits després d'enfonsar-se un viaducte a GènovaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La delegació del govern a Gènova ha indicat aquest dimecres que el balanç provisional de morts per l'esfondrament del viaducte de la ciutat italiana puja a 39 persones. A més hi ha setze ferits, dotze d'ells greus. L'esfondrament es va produir aquest dimarts cap a les dotze del migdia quan a la zona plovia amb intensitat i es va esfondrar una part del viaducte d'entre 100 i 200 metres de longitud de l'autopista A-10, que connecta la frontera de França amb les principals ciutats del país. El pont afectat, el pont Morandi, té una longitud de 1.182 metres i una altura de 90 metres.El Govern italià ha decretat avui l'estat d'emergència a la zona de l'esfondrament i ha anunciat que destinarà cinc milions d'euros per les primeres accions urgents.

Els bombers van explicar a Twitter que l’ensorrament es va produir entorn de les 12.00 locals (10.00 GMT) d'ahir dimarts i estan treballant activament amb mitjans de l’equip de Recerca i Rescat Urbà (USAR, per les seves sigles en anglès) i gossos de recerca. La Policia va informar que l'ensorrament es va produir després d’«un violent aiguat».A la zona encara hi treballen centenars d'efectius entre bombers, policia municipal i estatal, protecció civil i equips d'emergència que busquen possibles supervivents que puguin estar atrapats sota la runa.

El viceministre italià ha declarat que el Govern ha de treballar en els propers mesos per comprovar l'estat de les carreteres de la ciutat i si es van construir complint la normativa. Rixiva informar en el seu compte de Twitter que el «escenari és dramàtic» i va agrair el seu esforç als equips de bombers, de protecció civil, de policia municipal i a la resta de membres que estan «donant ajuda a la ciutat i a les persones» afectades.

El pont va ser construït en la dècada de 1960 i uneix l’autopista A10, que arriba des de la frontera de França, amb la A7 cap a Milà (nord). El viaducte transcorre sobre una zona urbana en la qual hi ha centres comercials, edificis residencials i àrees industrials.

Les causes de l'esfondrament es desconeixen de moment i en les properes hores s'obrirà una recerca per esclarir el succeït. Per ara, la concessionàriaAustostradeper l'Italia, filial d'Atlantia, ha informat en un comunicat que estava treballant en aquesta zona per consolidar el paviment del viaducte. «Tal com estava previst, s'havia instal·lat un pont grua per permetre el desenvolupament d'activitats de manteniment. Els treballs i l'estat del pont estaven subjectes a la constant observació» de les autoritats locals, ha indicat la companyia.

El ministre d'Infraestructures d'Itàlia, Danilo Toninelli, ha exigit la dimissió als directius de la concessionària Autoestrades per l'Itàlia, que és la filial d'Atlantia i responsable del manteniment del pont.

Alguns testimonis han enregistrat en un vídeo difós a Youtube com s'esfondra part d'aquest pont, que connecta la zona oest de Gènova amb la part occidentar de Liguria.

Esfondrament del tram d'un pont en una autopista a Gènova.

S'esfondra un tram d'un pont d'una autopista a GènovaVigili del Fuoco

tracking