Diari Més

Judicial

El jutjat investiga un delicte de lesions imprudents per l'ensorrament de Vigo

La zona afectada roman precintada, a excepció d'una petita àrea que dóna accés als pantalans i que no suposa risc

La policía científica inspecciona la zona del passeig marítim després de l'accident.

El jutjat investiga un delicte de lesions imprudents per l'ensorrament de VigoEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat d'instrucció número tres de Vigo, en funcions de guàrdia quan es va esfondrar una passarel·la al festival OMarisquiño, amb el resultat de 428 persones ferides, investiga la presumpta comissió d'un delicte de lesions imprudents.

El Tribunal Superior de Justícia de Galícia ha informat d'aquest punt de partida en el marc de les indagacions iniciades amb l'objecte d'esclarir els motius de l'enfonsament de la passarel·la i les eventuals responsabilitats que es puguin derivar d'aquests fets.

Les diligències prèvies incoades després de rebre un ofici sobre el succeït i un informe fotogràfic elaborat per la Policia Nacional se segueixen per aquest tipus delictiu.

I per a una millor i més àgil tramitació de la causa, informa el comunicat remès a la premsa, el jutjat va decidir que s'obri una peça separada per cadascun dels perjudicats.

La comissió judicial, formada per la magistrada titular del jutjat, una lletrada de l'Administració de Justícia i un membre del Ministeri Fiscal, es va constituir aquest dilluns a la tarda a la zona del succés per realitzar una inspecció ocular.

Després de la mateixa, la jutgessa va ordenar no només el precinte de la zona que es va enfonsar, sinó de tot l'entarimat per motius de seguretat. Únicament roman oberta al pas una petita àrea que dóna accés alspantalansi que no suposa risc per al públic.

La jutgessa va acordar també que tant policia científica com a judicial realitzin les tasques necessàries per aportar llum a l'esdevingut.

Entre aquestes diligències es troba la realització de pericials i, igualment, sol·licitar diferent documentació d'Ajuntament i al Port, així com a l'organització de l'esdeveniment, especialment sobre el pla de seguretat.

L'estructura de la polèmica, de formigó i fusta, es va desplomar en un dels concerts de tancament del certamen d'esport i música i, del total de lesionats, són vuit els que segueixen hospitalitzats, un d'ells en la UCI.

tracking