Diari Més

Successos

Tres ferits en un atropellament deliberat davant del Parlament britànic

El conductor del vehicle ha estat detingut i la policia ho investiga com un atac terrorista

Agents de la Policia posen un perímetre de seguretat al Parlament britànic a Londres.

Diversos ferits després que un home hagi empotrat el seu cotxe contra el Parlament britànicEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia investiga com un atac terrorista un atropellament aparentment deliberat davant del Parlament britànic que ha deixat aquest dimarts tres ferits, un d'ells de consideració, pel qual ha estat detingut un home de prop de trenta anys.

A les 7.37 hores del matí (6.37 GMT), un vehicle ha envestit a diversos vianants i ciclistes als voltants del palau de Westminster i s'ha encastat contra les barreres de seguretat que envolten l'edifici.

En l'automòbil, on no s'han trobat armes, tan sols viatjava el conductor, que roman sota custòdia en una comissaria del sud de Londres i no està col·laborant amb els investigadors, segons ha informat el cap del comandament antiterrorista de Scotland Yard, NeilBasu.

«Atès que aquest sembla un acte intencionat, pel mètode i el lloc icònic on s'ha produït, ho estem tractant com un incident terrorista», ha dit el comandament policial en una compareixença davant els mitjans.

Nombrosos agents armats han envoltat el cotxe instants després d'estavellar-se i es s'han emportat emmanillat a un home que vestia pantalons texans i jaqueta negra.

Càmeres de seguretat de la zona han captat com el cotxe envaïa un carril contra direcció, accelerava abans d'atropellar als vianants i travessava un tram de vorera per dirigir-se cap a una de les entrades del Parlament.

«A mi m'ha semblat que ho ha fet intencionadament, perquè el cotxe ha girat de forma estranya i s'ha dirigit cap a la barrera a tota velocitat», ha explicat a Efe JaneHanley, testimoni de l'ocorregut.

Una de les dues persones hospitalitzades per l'atropellament ha estat donada d'alta al migdia, mentre que una dona roman ingressada, encara que els metges no temen per la seva vida, i una altra persona ha estat atesa al lloc dels fets per ferides menors.

Es tracta del segon atac davant del Parlament de Londres en menys de dos anys, després del que va deixar cinc morts al març de 2017, quan un terrorista va atropellar a diverses persones en el pont de Westminster i va apunyalar tot seguit a un policia.

Aquell atemptat va portar a les autoritats a reforçar les robustes barreres d'acer i formigó que envolten la seu de la Cambra dels comuns, situada en una de les zones més turístiques de la capital britànica.

Diverses illes del centre de la ciutat, inclosa la zona d'edificis governamentals de l'avingudaWhitehall, han estat tancades al tràfic durant hores després de l'atropellament, que ha impulsat el debat als mitjans locals sobre la peatonalització de l'àrea propera al Parlament a fi d'evitar la circulació de vehicles.

També ha estat clausurada durant diverses hores la transitada estació de metro de Westminster, mentre que els experts forenses de la policia continuaven a la tarda analitzant el lloc dels fets.

L'atac s'ha produït en un moment en el qual l'activitat parlamentària dels Comuns i elsLors es troba parada fins que acabi el recés estival, a principis de setembre.

El comitè d'emergències Cobra, on hi participen ministres i responsables dels serveis de seguretat, s'han reunit aquesta tarda per avaluar la situació, mentre que la primera ministra britànica,TheresaMay, que es troba a Suïssa de vacances, ha estat informada des de primera hora.

La cap de Govern ha elogiat a través d'un comunicat l'actuació de les forces de seguretat i ha recalcat que els britànics han de romandre «vigilants» davant possibles atemptats, atès que l'amenaça terrorista continua sent «severa» al Regne Unit.

El cap de la unitat antiterrorista ha subratllat que no hi ha informació d'intel·ligència que apunti al fet que l'atropellament d'aquest dimarts estigui lligat a altres possibles atacs concrets ni s'ha identificat de moment a altres sospitós.

En 2017, el Regne Unit va sofrir cinc atacs terroristes, entre ells el que va matar amb una bomba a 22 persones a la sortida d'un concert de la cantant nord-americanaArianaGrande a la ciutat anglesa de Manchester.

tracking