Diari Més

Successos

377 ferits al cedir una plataforma durant un festival a Vigo

Set persones continuen ingressades

Fins a la zona s'han desplaçat equips mèdics d'emergències, així com diferents efectius de les forces de seguretat i representants de la corporació local per atendre els ferits.

Més de 250 ferits al cedir una plataforma durant un festival a VigoEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Set persones continuen hospitalitzades per la caiguda d'una plataforma a Vigo, durant el festival de música i esport 'OMarisquiño', accident que, segons els primers indicis, va poder deure's a una fallada estructural de la construcció i que es va saldar finalment amb un total de 377 ferits.

El sinistre es va registrar poc després de la mitjanit de diumenge. L'estructura de fusta sobre la qual es trobaven centenars de joves de marxa en el passeig portuari es va enfonsar.

Les escenes de confusió i crits van obrir pas a una llarga nit de rescats, mentre, al matí, van començar a arribar els primers intercanvis de responsabilitats entre l'Ajuntament i el port pel mal estat de la plataforma.

Dels afectats ingressats, tres estan a l'hospital ÁlvaroCunqueiro-un en la UCI-, un altre va ser traslladat d'aquest centre al complex de Santiago, i els tres restants romanen en la clínicaPovisa.

En total, 377 pacients, amb lesions de diferent consideració, van rebre atenció mèdica, segons ha informat en un comunicat, ja amb les dades actualitzades, laConselleríade Sanitat de la Xunta.

Per centres, 172 pacients van ser socorreguts a l'Hospital ÁlvaroCunqueiro, 35 en elPACde Vigo, 4 en elPACdeRedondela, 94 enPovisa, 26 en Fátima, 11 a l'HospitalMontecelo, 7 en El Castro, 1 enConcheiro, 3 en Domínguez i 24 en el punt d'atenció del 061.

Els recursos mobilitzats per prestar auxili als ferits, informa aquest departament autonòmic, van anar 5UVIs, 12 ambulàncies de suport vital bàsic, 24 ambulàncies de suport, 3 ambulàncies de Creu Vermella, 2 equips sanitaris delPAC, 3 vehicles de suport logístic i 1 vehicle de Protecció Civil.

El president de la Xunta, Alberto NúñezFeijóo, ha estat un dels més contundents en demanar que es dirimeixin responsabilitats: «No es pot ocultar gens del que hagi pogut ocórrer», «és un disbarat de sinistre» o «estem sufocats», han estat alguna de les seves frases.

El seu número dos, Alfonso Rueda, ha recordat que una setmana abans de l'accident, el Partit Popular de la ciutat de Vigo ja havia advertit en Twitter del mal estat del passeig de les Avingudes, situat en el port de la ciutat viguesa, on es va desencadenar la tragèdia.

La portaveu del PP de Vigo, Elena Muñoz, descrivia en el seu compte de Twitter la plataforma que ha protagonitzat la catàstrofe de Vigo amb els termes «no està en condicions. Fustes trencades, puntes a l'aire», i concloïa «esperem pel bé de tots que no passi res».

L'Autoritat Portuària de Vigo ha remarcat en un comunicat difós aquest dilluns que, encara que l'espai on es va produir és de titularitat portuària, l'autorització i la vigilància d'un esdeveniment d'aquestes característiques correspon a l'Ajuntament.

En aquest sentit, l'Autoritat Portuària es remet a la Llei 10/2017 de 27 de desembre, d'Espectacles Públics i Activitats Recreatives de Galícia.

A més, les autoritats portuàries indiquen que existeix un conveni de col·laboració subscrit l'any 1992 entre l'Ajuntament, el Consorci de la Zona Franca i l'Autoritat Portuària que estableix que el consistori «es compromet, durant 50 anys (...), al manteniment de tota l'actuació en perfecte estat de conservació (...)».

L'Autoritat Portuària de Vigo contractarà, una vegada que la Policia Judicial finalitzi el seu treball i llevant l'accés a la zona, un servei de peritatge «independent» per conèixer l'estat en el qual es troba l'estructura i les possibles causes de l'accident.

L'alcalde, per la seva banda, ha assegurat que des de l'Ajuntament s'ha complert amb tot el que era la seva responsabilitat.

«Nosaltres sol·licitem al Port el pla d'acte-protecció i tot estava correcte; l'aforament de 4.500 persones que havia fixat l'organització no es va sobrepassar», ha dit l'alcalde, Abel Caballero, després de visitar als ferits que encara estan ingressats a l'Hospital ÁlvaroCunqueiro.

L'accident, que l'organització ha descartat que obeeixi a un excés d'aforament, va ocórrer aquesta mitjanit a la ciutat de Vigo quan, durant la celebració del festival OMarisquiñoa la zona portuària. No es tem per la vida dels més perjudicats.

tracking