Diari Més

Policial

Amenaça a la seva dona, fereix a un veí, crema casa seva i s'escapa en un cotxe robat

El jove de 22 anys ha ingressat en un centre penitenciari, està considerat un «individu perillós i altament conflictiu»

Centre Penitenciari de Villabona, Astúries.

Amenaça a la seva dona, fereix a un veí, crema casa seva i s'escapa en un cotxe robatEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un jove d'Oviedo de 22 anys ha estat detingut per la Policia després d'haver amenaçat a la seva parella, que es troba embarassada, amb la tapa d'un embornal, de ferir a un veí clavant-li dues punyalades al coll i d'incendiar casa seva. A més, va sortir per una finestra per escapar en un cotxe robat al costat d'altres dos joves de 19 anys i nacionalitat romanesa.

El detingut, de nacionalitat espanyola i que respon a les inicials R.J.V., ha estat acusat dels delictes de robatori amb força de vehicles, violència de gènere, temptativa d'homicidi, danys per incendi i atemptat contra agents de l'autoritat, ja que a comissaria i durant un dels trasllats per a la presa de declaració va intentar escapolir-se agredint a dos policies.

De fet, l'home va arribar a sortir a la via pública, encara que va ser reduït per diversos agents, informa la Policia en un comunicat, en el qual destaca que, després de declarar en el Jutjat d'Instrucció número 4 d'Oviedo, ha ingressat al centre penitenciari d'Astúries.

R.J.V. va ser detingut la matinada del dia 8 al costat de D.F.B. i I.A.M, tots dos de 19 anys, quan circulaven en un vehicle robat pel barri de La Corredoria.

En donar-los l'alt els agents, els joves van assegurar que no era el primer cotxe que robaven aquesta nit i que ho havien intentat amb altres, fet que va confirmar posteriorment la Policia en apreciar que quatre vehicles aparcats al carrer havien estat forçats i presentaven danys importants.

La Brigada Provincial de Policia Judicial va comprovar que el jove espanyol tenia un ampli historial delictiu per fets comesos a Oviedo iCollotoi que era considerat un «individu perillós i altament conflictiu».

A partir d'aquí, i en iniciar la investigació, els agents van poder comprovar que aquest jove havia protagonitzat diversos fets delictius més al llarg de la nit.

Segons la Policia, havia obligat a la seva parella, mare de dos nens i embarassada, a anar a casa seva «amenaçant-la amb la tapa d'un embornal» que va agafar al carrer i que finalment va estavellar contra una clínica dental situada als baixos del domicili on resideix.

Posteriorment, i una vegada a l'immoble, on, segons la policia, resideix il·legalment, es va dirigir a un dels pisos i, després d'un problema amb un altre inquilí, va esgrimir una navalla i el va atacar ferint-lo al coll, si bé només va patir talls, igual que a les mans.

Després d'aquesta agressió es va dirigir al seu domicili, amenaçant a la seva dona i a la resta d'inquilins amb cremar la casa, amenaça que va complir a continuació calant foc a diversos efectes del seu propi domicili, la porta del qual va bloquejar perquè no pogués ser derrocada.

El foc va provocar un incendi que va obligar a desallotjar el domicili i a intervenir als bombers, causant nombrosos danys a l'immobledel qualel jove es va escapar saltant per la finestra.

A partir d'aquí es va unir als dos detinguts amb els quals, pel que sembla, es va dedicar a robar en diversos vehicles, fins que van decidir marxar en un d'ells.

tracking