Diari Més

Tecnologia

Espanya acollirà un centre d'experimentació de l'Hyperloop

Permetrà a persones i mercaderies desplaçarse a uns 1.200 quilòmetres per hora

Imatge de les proves de Virgin Hyperloop One.

Espanya acollirà un centre d'experimentació de l'HyperloopVirgin Hyperloop One

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'empresa pública espanyola administradora de les infraestructures ferroviàries (ADIF) i la companyia de transport Virgin han signat un protocol per establir a Bobadilla (Màlaga) un centre d'experimentació del nou mitjà de transporthyperloop. El cost d'aquest projecte és de 430 milions d'euros i generarà 250 llocs de treball, tal com ha avançat aquest dimarts La Información.

Segons ha informat aquest dimarts ADIF en una nota per a la premsa, la seva presidenta, Isabel Pardo de Vera, ha rubricat el protocol general d'actuació amb el conseller delegat de VirginHyperloopOne, RobLloyd. Virgin ha triat Espanya com a localització internacional per al desenvolupament i la fabricació dels prototips comercials, després de mesos d'anàlisis sobre la viabilitat del projecte en col·laboració amb ADIF.

El centre d'experimentació s'instal·larà a la nau de proves que ADIF té a Bobadilla per a l'Alta Velocitat, amb una superfície de 19.000 metres quadrats, que comptarà ara amb aquest arrendament comercial per VirginHyperloopOne, que calcula un valor d'aquesta instal·lació a Espanya d'uns 500 milions de dòlars (432 milions d'euros).

Amb el sistema en provesHyperloop, les persones i mercaderies es desplaçaran a uns 1.200 quilòmetres per hora mitjançant vehicles que s'acceleren gradualment per propulsió elèctrica dins de tubs a baixa pressió, a flotació sobre una pista amb levitació magnètica i amb resistència aerodinàmicaultrabaixa com els avions.

tracking