Diari Més

Consum

Mercadona elimina les bosses de plàstic en 66 botigues

Les substitueix per la bossa de paper, la bossa de plàstic reciclat en un 50-70 % o el cistell de ràfia

La seva previsió es anar implantant la mesura als seus supermercats a la substitució total al llarg del 2019.

Mercadona elimina les bosses de plàstic en 66 botiguesCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cadena de supermercats Mercadona ha ampliat a 66 botigues la substitució de bosses de plàstic per bossa de paper, de plàstic reciclat en un 50-70% o pel cistell de ràfia. La companyia va iniciar el primer laboratori de proves el mes de maig en onze botigues per impulsar la reutilització de les bosses de plàstic i del plàstic reciclat per tal d’afavorir els principis de l’Economia Circular. La seva previsió es anar implantant la mesura als seus supermercats a la substitució total al llarg del 2019.

Amb aquest laboratori elimina les bosses de plàstic grans i petites després d'introduir, com a alternativa, les de paper i unes noves reutilitzables elaborades amb plàstic reciclat en un 50-70%, tal com s'indica a les bosses mateixes. A més d'aquests nous tipus de bosses, que tenen un cost de 10 cèntims en tots dos casos, la companyia manté com a alternativa reutilitzable el cistell de ràfia (50 cèntims) que, d’ençà de la seva incorporació, ha contribuït a reduir el consum. En aquesta segona fase del laboratori de proves, aquestes bosses estan disponibles a 66 supermercats distribuïts a les províncies de València, Barcelona, Biscaia, així com a la totalitat de les botigues de les Illes Balears i Cantàbria.

Amb aquesta mesura Mercadona reforça la seva aposta per la sostenibilitat, compromís que el 2011 la va dur a ser la primera empresa del seu sector a introduir iniciatives per reduir la utilització de les bosses de plàstics d'un sol ús, i un any abans, el 2010, a esdevenir pionera en el reciclatge de plàstic amb projectes com l’abordat conjuntament amb l'interproveïdor SPBerner per incorporar una nova línia de parament (cubells, gibrells, pals d'escombra i pals de fregar), fabricada amb el plàstic recuperat dels hivernacles.

tracking