Diari Més

Atemptats del 17-A

Els terroristes del 17-A a Alcanar: «Amb els vostres diners, ens preparem per matar-vos»

La cèl·lula va enregistrar un vídeo en el qual mostraven la construcció dels explosius que preparaven per atemptar

Imatge dels terroristes mostrant els cilindres dels explosius que preparaven.

Els terroristes del 17-A a Alcanar: «Amb els vostres diners, ens preparem per matar-vos»Mossos d'Esquadra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els terroristes del 17-A es van gravar en vídeo dies abans de l'atemptat assegurant que havien estat elegits per «fer plorar sang» als «enemics d'Al·là» i mostrant explosius: «amb el vostre diners, ens preparem per matar-vos. Cada gram d'aquest ferro se us ficarà als vostres caps».

Així es desprèn de l'àudio d'alguns vídeos, avançats avui per La Razón i Antena 3, que els Mossos d'Esquadra van recuperar en una targeta de memòria d'una càmera fotogràfica localitzada pels Mossos d'Esquadra a la casa d'Alcanar (Montsià) on la cèl·lula preparava els explosius per cometre els atemptats.

En un dels àudios, un dels terroristes, identificat com Hichamy, mostra una granada de mà improvisada: «el pressupost de cadascuna no sé quant és perquè tot el que tenim ho he portat de la meva feina i ho he treballat allà davant dels vostres aliats, que em veien com els feia, és a dir, que amb els vostres diners (el seu sou), ens preparem per matar-vos, és a dir, que el problema el teniu vosaltres i no nosaltres».

«Cada gram d'aquest ferro se us ficarà als vostres caps o en els dels vostres fills o en els de les vostres dones», insisteix el terrorista, mentre alguns dels seus companys posaven amb armilles explosius.

En un altre àudio, Hichamy indica: «ens volíeu comprar amb les nostres feines. La vida no ens importa res, Al·là ens ha elegit entre milions d'homes per fer-vos plorar sang», mentre un altre membre de la cèl·lula identificat com Younnes exclama: «Enemics d'Al·là! Això és perquè sapigueu que el musulmà té l'honor i la força».

«Estem treballant en això. Tot el que us tenim preparat, us en a penedireu d'haver nascut, sobretot vosaltres, Mossos d'Esquadra», amenaça Hichami, que mostra part d'un artefacte explosiu i presumeix de què «no costa res».

«L'únic que fa falta -apunta- és la fe i tenir odi als infidels. Això (mostra l'artefacte) de pressupost no ha superat 15 euros, entre els 15 i els 20».

«I fa molt de mal, ja, ja», intervé un terrorista identificat com Houli, davant el qual Younness certifica: «ja, ja i fa mal».

Un dels terroristes portant un cinturó d'explosius.

Els terroristes del 17-A a Alcanar: «Amb els vostres diners, ens preparem per matar-vos»Captura de vídeo

Tres dels jihadistes fabricant els cinturons d'explosius a la casa d'Alcanar.

Els terroristes del 17-A a Alcanar: «Amb els vostres diners, ens preparem per matar-vos»ACN

Tres dels jihadistes saluden a la càmera mentre fabriquen els cinturons explosius a la casa d'Alcanar.

Els terroristes del 17-A a Alcanar: «Amb els vostres diners, ens preparem per matar-vos»ACN

tracking