Diari Més

Meteorologia

Segona persona morta a l'Estat espanyol a causa d'un cop de calor

Un home de 78 anys de Múrcia ha mort mentre treballava a la seva finca

Imatge d'un termòmetre de carrer a la ciutat de Sevilla.

Segona persona morta a l'Estat a causa d'un cop de calorEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un home ha mort per un cop de calor a Múrcia, on s’han registrat 38 graus, quan aquesta mitjanit Extremadura ha tingut nou de les deu temperatures màximes a Espanya, un dia en què es preveu un ascens als termòmetres, previ a una baixada lleu el cap de setmana.

La Conselleria de Salut de Múrcia ha informat avui de la mort d’un home de 78 anys per un cop de calor mentre realitzava tasques en una finca de la seva propietat, que s’uneix a la d’un treballador de 48, que va morir dimarts passat també per efecte de les altes temperatures.

Aquesta primera onada de calor de l’estiu «romandrà fins dilluns, encara que dissabte i diumenge els termòmetres baixaran una mica», ha informat el portaveu de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), Rubén Del Campo.

Avui les temperatures seran molt altes sobretot a les hortes de la Guadiana i del Guadalquivir, ha assenyalat Del Campo, «amb valors que superaran els 44 i 45 graus» en aquestes zones i la campanya cordovesa.

Badajoz i Càceres i Pontevedra i Ourense tenen avís roig per risc extrem davant de valors que seran entre els 40 i 44 graus i mínimes que no descendiran dels 20-25.

El termòmetre registrarà també valors pròxims als 40 graus a la zona centre i vall de l’Ebre, mentre es podran assolir a l’oest de Castella i Lleó els 39/41 graus i a l’altiplà nord se superaran 35 graus.

A la resta de la Península i a les Balears és probable que s’assoleixin els 35 graus, a excepció de l’àrea cantàbrica i zones del litoral sud-est i del mar d’Alborán.

tracking