Diari Més

Mobilitat

Drets i deures per una bona convivència entre ciclistes i conductors

El Servei Català de Trànsit ha llançat una campanya preventiva per evitar situacions de risc entre ciclistes i usuaris de la via pública

La campanya de Trànsit vol conscienciar els ciclistes.

La Guàrdia Urbana realitza controls preventius dirigits a ciclistesGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Servei Català de Trànsit ha publicat un vídeo que forma part d'una campanya preventiva per evitar situacions de risc entre ciclistes i usuaris de la via pública. Aquesta campanya incideix en els drets i deures dels usuaris, ja siguin ciclistes i conductors.

Aquesta campanyainforma alsciclistes de lesobligatorietatsque han de complir abans de sortir. Entre elles, el ciclista sempre ha de ser visible i alhora previsible, és a dir, els moviments i latrajectòriahanserprevisiblesper la resta d'usuaris de la via. També han de dur timbre iòbviamentcasc. Si circulen de nit, els ciclistes han de portar instal·lat el catadiòptric de darrere i encendre els llums davanter i posterior, a banda d'una peça de roba reflectant.

Pel que fa a la resta de conductors, aquest han de saber que les bicicletes tenen prioritat quan circulen pel carril bici i per un pas per ciclistes. Sempre s'ha de mantenir una distància de seguretat i si es vol avançar, s'ha de mantenir una distància mínima d'1,5 metres, siésnecessari es pot envair en sentit contrari fins i tot si hi ha línia contínua.

Aquests són algunsdels puntsque tracta la campanya del Servei Català de Trànsit a la seva pàgina web.

tracking