Diari Més

Societat

Un poble francès ven cases a un euro per promocionar l'accés a l'habitatge

Els candidats hauran de complir diversos criteris com no haver estat abans propietaris o viure sis anys a la casa adquirida

Imatge d'un grup de cases de Roubaix, França.

Un poble francès ven cases a un euro per promocionar l'accés a l'habitatgeGoogle

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Qui no ha desitjat comprar-se una casa però la bombolla immobiliària l'hi ha impedit. L'Ajuntament de Roubaix, a França, té la solució: ven 17 cases antigues i en mal estat al preu d'un euro, com a mesura per promocionar l'accés a l'habitatge.

La iniciativa, que va començar fa quatre mesos, es troba en la seva fase final després d'haver passat de 824 compradors candidats al març a 74 al juny, i la selecció definitiva es realitzarà a finals de setembre. «L'alcalde ho va veure com una oportunitat única. És la nostra manera de donar una resposta a la problemàtica de l'accés a l'habitatge», van explicar aquest dimecres fonts de l'Ajuntament.

El consistori considera que el projecte permetrà a persones amb ingressos molt modests accedir a la propietat i recalca que aquesta iniciativa ha resultat a Liverpool, lloc en el qual s'ha inspirat. En opinió del govern municipal, la diferència fonamental entre Liverpool i Roubaix resideix en la legislació: mentre que l'anglesa es mostra més flexible, la francesa és més severa. «Per poder oferir una casa a un euro hem obligat als candidats a complir criteris exigents, com no haver estat abans propietaris o viure sis anys a la casa adquirida per evitar l'especulació», van explicar a l'Ajuntament, i precisen que la reforma de l'immoble serà a càrrec dels nous amos.

L'operació 'cases per una lliura' a Liverpool l'any 2013 amb 22 habitatges va permetre a ciutadans desfavorits convertir-se en propietaris irequalificarun barri en mal estat.

tracking