Diari Més

Salut

El Consell de Dentistes alerta sobre l'expansió de clíniques similars a iDental

Asseguren que hi ha moltes clíniques en mans d’empresaris aliens a l’odontologia, que anteposen guanyar diners a la salut dels clients.

El consell de dentitses espanyol alerta que casos com el d'iDental poden repetir-se.

El Consell de Dentistes alerta sobre l'expansió de clíniques similars a iDentalPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell General de Dentistes ha alertat aquest dimecres que moltes clíniques dentals corporatives amb la mateixa estructura que iDental «es continuen expandint i publicitant» a Espanya. Es tracta, segons l’entitat col·legial, de centres que són en mans d’empresaris aliens a l’odontologia i que anteposen el seu interès econòmic sobre la salut de les persones.

Óscar Castro Reino, president del Consell General de Dentistes, explicava que «aquestes clíniques corporatives són societats mercantilistes a les quals, al seu torn, s’associen altres microempreses. En no estar dirigides per dentistes, escapen al control dels col·legis oficials d’odontòlegs i estomatòlegs. De fet, algunes d’aquestes companyies arriben a destacar en la seva pàgina web que no és necessari ser dentista per ser al capdavant de les seves clíniques».

El Consell indica que els ciutadans han de saber que en aquests centres la presa de decisions no és en mans dels dentistes, sinó d’empresaris especuladors, i que els tractaments que precisa el pacient, en alguns casos, els decideix un comercial en comptes d’un odontòleg o estomatòleg. Denuncien que això, a més de suposar un acte d’intrusisme professional, pot perjudicar seriosament la salut bucodental de les persones.

«Aquesta situació s’evitaria si l’Administració apliqués la Llei 2/2007, de Societats Professionals, la qual preveu, entre altres coses, que les organitzacions col·legials puguin sancionar deontològicament a aquelles empreses que realitzin activitats per a l’acompliment de les quals es requereix col·legiació obligatòria, a més d’assegurar que el seu control efectiu queda en mans de professionals col·legiats», afirmava el president del Consell.

En aquest sentit, el màxim responsable de l’organització col·legial de dentistes assegurava que continua mantenint reunions amb les autoritats espanyoles, a qui avisa que casos com el de iDental poden repetir-se en el futur, pel que «és necessari» prendre mesures que impedeixin escàndols sanitaris d’aquesta índole.

tracking