Diari Més

Policial

Detenen un fals veterinari quan es disposava a tallar les orelles a un gos

Els fets van ocórrer en el marc d'una investigació sobre irregularitats en les extirpacions d'orelles i cues a cans, sota la justificació de mantenir estàndards racials i estètic

Imatge del gos trobat pels agents.

Detenen un fals veterinari quan es disposava a tallar les orelles a un gosGuàrdia Civil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil ha detingut a Badajozun home que exercia en una clínica veterinària que no comptava amb la titulació requerida i que va ser sorprès mentre tallava les orelles a un gos. Els fets van ocórrer el passat 10 de juliol, en el marc d'una investigació sobre irregularitats en les extirpacions d'orelles i cues a cans, sota la justificació de mantenir estàndards racials i estètics, ha informació la Guàrdia Civil en un comunicat.

Així va ser com els agents el van sorprendre in fragantimentre procedia al tall de les orelles d'un gos a la sala quirúrgica d'una clínica veterinària. Els agents busquen al propietari de l'animal, ja que el detingut es va negar a identificar-lo. A més, el gos no tenia el microxip obligatori per la seva espècie i edat.

Un cop identificada la persona, es va comprovar que no tenia l'habilitació ni la titulació per aquesta pràctica veterinària, per la qual cosa se'l va acusar dels suposats delictes d'intrusisme professional i de maltractament animal. El detingut va ser posat a disposició judicial per aquests fets i es pot enfrontar a penes de fins a dos anys de presó, i de 18 mesos pel delicte de maltractament animal.

tracking