Diari Més

Societat

Un acord entre metges i familiars serà suficient per aplicar l'eutanàsia al Regne Unit

Fins ara era necessari anar al Tribunal de Protecció pel consentiment legal, una decisió que podia tardar mesos o fins i tot anys

La decisió suposava un cost de prop de 50.000 lliures (uns 56.000 euros).

Un acord entre metges i familiars serà suficient per aplicar l'eutanàsia al Regne UnitPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els pacients en estat vegetatiu al Regne Unit podran ser desconnectats sense necessitat de sol·licitar un permís legal, sempre que hi hagi mutu acord entre familiars i metges, va dictaminar aquest dilluns el Tribunal Suprem del país. Fins ara, per posar fi a la vida d'un malalt en estat vegetatiu permanent era necessari anar al Tribunal de Protecció britànic, que donava el consentiment legal.La decisió podia tardar mesos o fins i tot anys i suposava un cost de prop de 50.000 lliures (uns 56.000 euros).

Ara no serà necessari acudir al Tribunal de Protecció si els familiars del pacient i el personal sanitari que el cuiden coincideixen en la decisió de treure-li les sondes d'aliments i líquids. Els jutges del Suprem opinen que un acord mutu és suficient per garantir «la confiança pública» en la decisió adoptada.

La resposta d'aquesta instància legislativa arriba arran del cas d'un home d'uns 50 anys que es trobava en estat vegetatiu després de patir una aturada cardíaca. L'home, anomenat als documents oficials com a 'Señor Y', no tenia possibilitats de recuperar-se. Per això, la seva família i els metges van acordar que el millor era deixar-lo morir retirant-li la sonda que l'alimentava. El Servei de Salut britànic li va demanar llavors a la Cort Suprema que declarés que no era necessari acudir al Tribunal de Protecció per obtenir el permís per desconnectar al pacient. Un jutge del Suprem li va donar la raó, però el procurador oficial (un advocat que defensa a aquelles persones que no poden fer-ho per si mateixes) va presentar una apel·lació que ha estat desestimada.

tracking