Diari Més

Meteorologia

L'agost arriba amb regal: temperatures que poden superar els 40 graus

La considerada com a primera onada de calor d'aquest estiu afectarà gairebé tota la península ibèrica

Les tremperatures pujaran gradualment al llarg de la setmana, fins a superar els 40 graus.

L'agost arriba amb regal: temeperatures que poden superar els 40 grausEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un episodi d’altes temperatures, probablement la primera onada de calor d’aquest estiu, afectarà a partir de dimecres vinent, 1 d’agost, i fins finals de setmana gairebé tota la península, amb pics de temperatures màximes de 40 graus o més en nombroses comunitats.

Aquesta situació és el resultat de les condicions d’estabilitat atmosfèrica en gran part de l'Estat juntament amb la forta insolació pròpia d’aquestes dates i a l’entrada d’aire càlid d’origen africà, informa l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) en un comunicat.

Encara que la pujada dels valors es produirà de manera gradual, a partir de dimecres s’accentuarà en la meitat occidental i dijous en el terç nord. A la zona centre i sud-oest, l’episodi serà de llarga durada i molt probablement se superaran els 40 graus en bona part de l’interior del sud-oest -a partir de dimecres- i en punts de la zona centre i interior peninsular des de dijous.

A l’interior del nord peninsular se sobrepassaran els 35 graus en àmplies àrees a partir de dijous fins i tot podent assolir-se els 40 graus a la vall de l’Ebre i a l’interior del sud de Galícia.

A la resta de la península i a les Illes Balears és probable que s’assoleixin o superin els 35 graus a partir de divendres i dissabte, afectant també altres zones com el Cantàbric on aquests valors són normalment poc habituals.

Respecte a les temperatures mínimes, l’Aemet assenyala que també seran elevades en àmplies zones, sobretot en la meitat sud i zona centre peninsular on no baixaran dels 20-25 graus.

De moment, el més probable és que les Illes Canàries quedin al marge d’aquesta situació. A partir del diumenge 5 i dilluns 6 d’agost, i encara amb incertesa elevada, és possible que s’iniciï un descens de les temperatures començant pel nord-oest peninsular.

tracking